Početna Nekategorizirano Gradonačelnik primio judaše libijskog kluba Alahrar

Gradonačelnik primio judaše libijskog kluba Alahrar

479
UDIO

Gradonačelnik Ivan Udovičić povodom održavanja 14. Međunarodnog memorijalnog judo turnira “Mario Zebić”u Kaštel Sućurcu, danas je u zgradi Gradske uprave primio pripadnike libijskog Judo kluba “Alahrar” iz libijskog grada Zlitena koji će u subotu među ostalim sudionicima turnira iskazati svoje borilačke vještine. 
 
Uz gradonačelnika na prijemu su prisustvovali i zamjenik Zoran Bonacin te pročelnica društvenih djelatnosti Sandra Zokić, a od predstavnika kaštelanskog Judo kluba Dalmacijacement prisustvovali su predsjednik kluba Frane Biočić te jedan od trenera Josip Barić.
 
Ennaas Fathi, trener libijskog kluba s obzirom na dobro poznavanje hrvatskog jezika kojeg je imao priliku naučiti prilikom akademskog školovanja u Splitu obratio se prisutnima u ime svojih mladih boraca i zahvalio se gradonačelniku na prijemu i srdačnom dočeku u Grad Kaštela. Trener Fathi između ostalog spomenuo je da je njihov klub jedan od najstarijih klubova u gradu Zlitenu, osnovan 1972. godine i da se trude održati konstantu pri postizanju sportskih uspjeha u raznim disciplinama koje klub sadržava.
 
Gradonačelnik Udovičić uz srdačne pozdrave i zahvale na dolasku zaželio je libijskim judašima ugodan boravak u Hrvatskoj i Kaštelima, te također istaknuo važnost sportskog segmenta kojeg Grad Kaštela u smislu financiranja uvijek nastoji podupirati pomažući kaštelanskom Judo klubu i drugim sportskim klubovima i aktivnostima. 
 
Prijem se upotpunio i razgovorom o kulturološkim čimbenicima i usporedbama države Libije i grada Zlitena te države Hrvatske, a susret se za kraj zabilježio i zajedničkom fotografijom.
 
Međunarodni memorijalni judo turnir “Mario Zebić” održati će se 10. svibnja, 2014. g. u subotu sa početkom u 9:00 sati u novoj Gradskoj sportskoj dvorani u Kaštel Sućurcu. 
IZVOR:kastela.hr