Početna Nekategorizirano Posljedice loših navika

Posljedice loših navika

571
UDIO

Što se zapravo događa ako čupate dlake iz nosa?

 
Slavni Dr. Oz pojasnio je posljedice nekih uobičajenih navika, kojima su mnogi skloni, kao što je čupanje dlaka iz nosa i odlazak na spavanje s neopranim zubima.
 
Je li stvarno loša ideja guliti opekline od sunca ili čupati dlake iz nosa? Doktor Mehmet Oz ovaj put otkriva posljedice četiri uobičajene navike mnogih ljudi. 
 
Što se događa ako na spavanje idete neopranih zuba?
 
Ako to napravite jako rijetko onda to i nije neki veliki problem. Veći problem je taj što tijekom noći za vrijeme spavanja naša usta postaju suša nego inače, a bakterije vole kad je suho. Bakterije vole mračan i vlažan okoliš jer tada se množe. Ako preskačete pranje zuba, radije tu akciju preskočite ujutro nego prije spavanja. ‘Dah vam neće biti svjež, ali manje je štetno za zube nego ako ih ne operete prije spavanja’, savjetuje Dr. Oz. 
 
Što se događa ako gulite opekline od sunca?
 
Nakon opeklina od sunca koža se počne guliti. Kad gulite vašu kožu možete oštetiti i onu kožu ispod tog gornjeg sloja. Obavezno koristite zaštitne kreme kad se izlažete suncu. Ako se dogodi da dobijete opekline od sunca na kožu nanesite aloe veru. Na taj način ćete zaštititi onu mladu kožu ispod sloja koji se ljušti i nećete doći u iskušenje da sami gulite kožu. 
 
Što se događa ako čupate dlake iz nosa?
 
Ljudi vole ‘prčkati’ po svom, odnosno unutar svog nosa. ‘Ljudima govorim o ‘trokutu smrti’, to je trokut između nosa i usta. Ako s tog dijela počupate dlake, pojavit će se krv. Krv omogućuje bakterijama u vašem nosu da se množe. Budući da venama u području lica nedostaje ‘zaštitnih ventila’, bakterije teoretski mogu ući u krvotok i dovesti do infekcije negdje drugdje u tijelu. Nemojte nikada čupati dlake iz nosa’, savjetuje slavni doktor. 
 
Što se događa ako popijete čašu vina, a uzimate antibiotike?
 
Ako pijete alkohol tijekom uzimanja antibiotika, tablete će se i dalje boriti protiv bakterija. Ali, miješanje alkohola s lijekovima može uzrokovati nuspojave kao što su mučnina i vrtoglavica. Poznato je da kombiniranje nekih antibiotika i alkohola može imati ozbiljne posljedice. U svakom slučaju, bolje je izbjegavati alkohol dok ne budete dobro. 
 
IZVOR:Su.B.|today.com