Početna Nekategorizirano Ministarstvo dodjeljuje bespovratna sredstva

Ministarstvo dodjeljuje bespovratna sredstva

873
UDIO


Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora sa ciljem razvoja javne turističke infrastrukture i očuvanja turističkih resursa u svrhu jačanja konkurentnosti turizma.

Poziv je objavljen temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, a iz proračuna tog Fonda potpore su predviđene za jedinice lokalne i područne/regionalne samouprave, trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode.

Ministarstvo turizma sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta.

Minimalni iznos odobrenih sredstava je 100 tisuća, a maksimalni iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu/programu, je 2 milijuna kuna, osim za trgovačka društva. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7,5 milijuna kuna.

Javni poziv otvoren je do 31. 10. 2014. godine, a više informacija o uvjetima te potrebne obrasce za kandidiranje projekata, nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma, pod kategorijom Potpore i krediti, gdje će biti objavljeni i rezultati javnog poziva.