Početna Nekategorizirano Slavonija paralizirana

Slavonija paralizirana

829
UDIO

JUTROS nešto prije 9 sati područje Osijeka, ali i veliki dio Slavonije i Baranje ostali su bez struje. Ne rade liftovi, poslovni objekti, prometna signalizacija, ne voze tramvaji u Osijeku – sve je stalo.
 
Zbog nestanka struje dio grada Osijeka ostao je i bez vode, ali i plina, javlja sib.hr.
 
U Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava (HOPS) rečeno je da je do nestanka struje došlo zbog ispada jednog elementa transformatora na 400-kilovotnoj mreži trafostanice Ernestinovo. Kvar je uklonjen, ali je potrebno barem pola sata kako bi se normaliziralo napajanje električnom energijom.
 
Na Županijskim sudu je na sat vremena odgođen i nastavak suđenja bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi. U Državnom centru 112 naveli su kako za sada svi gradovi i mjesta od Osijeka, Belog Manastira, Našica, Vinkovaca, Požege, Slavonskog Broda nemaju struje.
 
Struja i voda se postupno vraća u Osijeku
 
Nakon što je jutros oko 8,20 sati nestalo struje, a potom i vode u Slavoniji i Baranji, oko 9,30 sati Osijek i okolica postupno su počeli dobivati struju i vodu, doznaje se u Državnom centru 112.
 
Struja i voda još nije uključena u svim dijelovima grada Osijeka, a kako se doznaje ni u ostalim mjestima Slavonije i Baranje.
 
IZVOR: index.hr