Početna Nekategorizirano Kupili stari kauć i pronašli …

Kupili stari kauć i pronašli …

512
UDIO

Troje mladih Amerikanaca iz New Paltza sjeverno od New Yorka pronašlo je nedavno u starom trosjedu ukupno 40.000 dolara skrivenih u nekoliko kuverti, za koje se utvrdilo da su životna ušteđevina jedne starije dame.

“Samo smo vadili kuverte i kuverte”, rekla je Cally Guasti, socijalna radnica koja dijeli stan s dvoje cimera u New Paltzu, stotinjak kilometara sjeverno od New Yorka. 
 
“Vilica mi se doslovce objesila – svima nama – to je bila neshvatljiva svota.” 
 
‘Bili smo izvan sebe, vrištali smo’
 
Guasti je rekla za agenciju AP da su ona i njezini prijatelji kupili rabljeni kauč u ožujku. Uočili su da je naslonjač za ruku bio čudno kvrgav. Nije im se baš žurilo utvrdili što je tome uzrok, ali jednom od njih, studentu Reesu Werkhovenu, u travnju je dosadilo naslanjati se na neugodnu podlogu te je odlučio otvoriti patentni zatvarač i pronašao kuvertu s 4.000 dolara. Potom su on, Cally i treća cimerica, Lara Russo otvorili i drugi smičak i nastavili izvlačiti kuverte – s ukupno 40.800 dolara. 
 
“Iskreno, bila sam izvan sebe”, rekla je Russo. Guasti je kazala da su rasprostrli novac po krevetu i počeli brojati. 
 
“Vrištali smo”, rekla je. “Naši susjedi su mislili da smo dobili na lotu”. 
 
Novac vratili 91-godišnjoj vlasnici
 
U kuverti je među novčanicama bilo i ime žene kojoj je novac pripadao. Werkhoven ju je nazvao drugo jutro i utvrdio da se radi o gospođi u dobi od 91 godine. Odvezli su se do njezine kuće, a ona se rasplakala od sreće kada su joj vratili novac. 
 
Njezina obitelj poklonila je trosjed Vojsci spasa, dok je ona bila odsutna, a trojac ga je kupio u njihovoj trgovini. 
 
Mladi su naprosto smatrali da novac nije njihov i da bi bilo pogrešno zadržati ga.
IZVOR: I.La./ HINA