Početna Nekategorizirano UEFA pošteno opalila po džepu dva velikana!

UEFA pošteno opalila po džepu dva velikana!

406
UDIO

Stigla je i službena potvrda o kažnjavanju devet klubova zbog kršenja financijskog fair playa. Najviše kazne zaradili su Manchester City i Paris Saint-Germain koji su kažnjeni s po 60 milijuna eura.
 
Svi klubovi koji su kažnjeni prihvatili su kaznu i neće ulagati žalbu na istu. City i PSG su predvodnici kažnjenih i osim što će iskrcati rekordnih 60 milijuna eura, sljedeće sezone u Ligi prvaka neće moći registrirati 25 već 21 igrača.
 
Iako su oba kluba potpisala UEFA-ine dokumente i prihvatila kazne, u obrazloženju s obje strane tvrde kako nisu zadovoljni. Iz Cityja stiže poruka da se ne slažu s interpretacijom Financijskog fair playa za igrače koji su dolazili prije 2010. godine dok su u Parizu razočarani neprepoznavanjem katarskog ulaganja u klub.
 
Ukoliko oba kluba ispune zahtjeve koje je UEFA postavila pred njih, bit će im vraćeno po 40 milijuna eura. Osim Manchester Cityja i PSG-a, kažnjeno je još sedam klubova. Sljedeći po visini kazne je Zenit iz St. Peterburga koji će morati platiti 12 milijuna eura.
 
 
preuzeto sa tportal.hr