Početna Nekategorizirano HDZ želi svog predsjednika Države

HDZ želi svog predsjednika Države

639
UDIO

HDZ, nakon osvajanja 6 mandata za Europski parlament ide dalje. Navodno će predsjednik stranke Tomislav Karamarko idućeg tjedna Kolindu Grabar Kitarović i službeno predstaviti kao predsjedničku kandidatkinju.
 
“Ovo je samo početak. Dobit ćemo i predsjedničke izbore. Kolinda Grabar Kitarović može uvjerljivo pobijediti Ivu Josipovića”, komentirali su neki utjecajni članovi stranke u HDZ-ovu izbornom stožeru odmah nakon što su u nedjelju navečer objavljeni prvi neslužbeni rezultati, piše Jutarnji list. 
 
I sam šef stranke Tomislav Karamarko prije samo dva, tri dana govorio je o još dvojici kandidata. No, situacija se očito raspliće. 
 
“Da je Kolinda naš kandidat, objavit ćemo službeno za sedam, najviše deset dana, nakon sjednice Predsjedništva stranke”, otkrio je izvor iz HDZ-a. 
 
Kolinda Grabar Kitarović ima veliku podršku ne samo u HDZ-u, nego i među njihovim koalicijskim partnerima, ali i šire kazao je izvor. 
 
Ekipa za kampanju
 
“Podršku su nam najavili i drugi, iz još nekih stranaka ukoliko naš predsjednički kandidat bude upravo Kolinda”, kazao je jedan visokopozicionirani član stranke. Iako nije želio otkriti o kojim se strankama radi, neslužbeno se doznaje da je Kolindu spreman, među ostalima, podržati i HSLS. 
 
Za sada još nije sigurno hoće li se Kolinda Grabar Kitarović pojaviti u Hrvatskoj kad je HDZ predstavi kao svoju kandidatkinju. 
 
Jutarnji doznaje da će pomoćnica generalnog tajnika NATO-a sama izabrati svoju užu ekipu koja će joj raditi kampanju. Navodno je to bio jedan od njenih uvjeta da prihvati kandidaturu. 
 
Nova bitka
 
HDZ-ovci su, pak, svoju uvjerenost u novu pobjedu, onu na predsjedničkim izborima, iznijeli i na konferenciji za novinare gdje su se pohvalili rezultatima euroizbora. 
 
“I ovi izbori pokazuju da Kukuriku koalicija više nema potporu građana. A mi smo ostvarili sve svoje ciljeve – osvojili smo šest mandata i 42 posto na koalicijskoj listi, što je čak 12 posto više od onoga što je dobila Kukuriku koalicija”, zadovoljno je u ponedjeljak analizirao politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak. Dodao je kako su ionako uvijek tvrdili da su izbori jedina anketa kojoj vjeruju. 
 
IZVOR: Jutarnji list/Danas.hr
UDIO
Prethodni članakVoda radi čuda
Sljedeći članakHDZ ide po predsjednika