Početna Nekategorizirano Neslužbeno: SOA nije pratila Linića

Neslužbeno: SOA nije pratila Linića

524
UDIO
 
ZAGREB – U prvom SOA-inu izvješću predsjedniku Ivi Josipoviću stoji da tajne službe nisu pratile Slavka Linića, neslužbeno doznaje Večernji list. Predsjednik je od ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost zatražio i izvješće o izvanrednom nadzoru SOA-e. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li policajci koje Linić spominje pripadnici PNUSKOK-a, piše Večernji list. Poznato je, naime, da PNUSKOK za izlistavanje telefona ne treba nalog suda već je u tome policija samostalna u odlučivanju. Moguće je, kažu poznavatelji, da je policija postupala po nekoj prijavi.
 
Predsjednik Josipović jučer je izjavio da će se odgovor na pitanje je li Linić bio praćen i prisluškivan znati početkom sljedećeg tjedna. Nije ga, rekao je, dao na uvid javnosti jer izvješće o izvanrednom nadzoru koje je zatražio od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost još nije gotovo.
– Kada se postupak kompletira javnost će dobiti sve. Nema smisla da sada iznosim parcijalne informacije koje će možda dobiti i određene korekcije – dodao je Josipović.
 
Na inzistiranje novinara da odgovori ima li nakon prvog izvješća razloga za brigu, Josipović je dodao: “Rekao sam što sam imao za reći.”.
Josipović nije želio komentirati napise Večernjeg lista da je premijer Milanović znao za kredit HBOR-a koji je odobren njegovoj šogorici i bratu.
 
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list