Početna Nekategorizirano Održavanje prve kaštelanske književne kolonije

Održavanje prve kaštelanske književne kolonije

585
UDIO

U organizaciji kaštelanske udruge Besida i udruge Biblijski vrt – Svetišta Gospe Stomorije, u subotu 7. lipnja 2014. godine u Biblijskom vrtu u Kaštel Novom održat  će se prva kaštelanska književna kolonija pod nazivom ˝Kaštelima u pohode˝.

 
Gosti kaštelanske udruge su pjesnici okupljeni oko splitskog Rječilišta, koje predvodi Irena Delonga Nešić, pjesnikinja nagrađena Goranovom nagradom za mlade pjesnike i voditeljica radionica kreativnog pisanja.
Također, najavljuje se i gostovanje pjesnikinje  Dorte Jagić koja je nedavno osvojila uglednu nagradu The European Poet of Freedom Literary Price za knjigu pjesama ‘Kauč na trgu’ u izdanju Hrvatskog društva pisaca, a koju dodjeljuje poljski grad Gdanjsk.
 
Tijekom održavanja ove, prve kolonije, koja će biti posvećena pjesništvu, održat će se i kreativna radionica na kojoj će pjesnici pisati i čitati pjesme inspirirane biblijskim motivima, a predviđeno je i predstavljanje knjige Dorte Jagić ˝Mali rječnik biblijskih žena˝.
 
Poezija koja nastane na ovoj radionici bit će objavljena u zborniku, čije se predstavljanje može očekivati tijekom kolovoza.
 
Svi oni koji vole poeziju, uživaju slušati je ili je i sami pišu, dobrodošli su na ovo okupljanje koje započinje u 16 sati.
IZVOR:kastela.hr