Početna Nekategorizirano Sanaderu smanjena kazna

Sanaderu smanjena kazna

461
UDIO

VRHOVNI sud otpremio je presudu u slučaju Hypo i Ina Mol. Kako doznajemo, Sanaderu je kazna smanjena s 10 na 8,5 godina zatvora.

 
Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske je nakon sjednice održane 31. ožujka te 1., 2. i 3. travnja 2014. donijelo presudu i rješenje kojima je odlučeno o žalbama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, optuženog Ive Sanadera i DIOKI Holding AG podnesenima protiv presude Županijskog suda u Zagrebu od 19. studenog 2012. broj K-Us-26/11, stoji na web stranicama Vrhovnog suda.
 
Odluka je sa spisom danas dostavljena prvostupanjskom sudu, a sadržaj odluke s obrazloženjem bit će objavljen na web-stranici Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon primitka obavijesti prvostupanjskog suda o njenom otpremanju strankama.
 
Podsjećamo, Sanader je zbog primanja mita  šefa mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija osuđen na deset godina zatvora. Nedavno je Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog potvrdilo optužnicu protiv šefa Hernadija kojega se tereti za davanje 10 milijuna eura mita Ivi Sanaderu u zamjenu za upravljačka prava u Ini. Vijeće je odlučilo i da će Hernadiju suditi u odsutnosti jer nije dostupan hrvatskim vlastima.
 
IZVOR: index.hr