Početna Nekategorizirano Kovač: Ništa ne zamjeram igračima

Kovač: Ništa ne zamjeram igračima

455
UDIO

Hrvatski izbornik Niko Kovač kazao je na web-stranici HNS-a nakon poraza od Meksika (1-3) u posljednjem nastupu svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu da ništa ne zamjera svojim igračima.
 
“Prvo bih čestitao Meksiku na pobjedi, mislim da su je zaslužili, mada mislim da su dva gola razlike previše, razlika je bila samo u jednom golu. Moji su dečki odigrali dobar turnir, ne mogu im ništa predbaciti”, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač poslije utakmice.
 
“U prvom smo dijelu uspjeli kontrolirati sredinu. Zbog imperativa pobjede, morali smo nešto mijenjati, vratili se na stari sustav 4-2-3-1 te smo izgubili tu kontrolu. Do tada je bilo dobro. Smeta me što smo primili dva gola iz prekida, a na velikim turnirima sitnice odlučuju. Kod drugog su nas uhvatili i izigrali na kontru”, pojasnio je govoreći o pogocima Marqueza, Guardada i Hernandeza.
 
Nekoliko je riječi posvetio i taktičkim zamislima za odlučujuću utakmicu, posebno uvrštavanju Vrsaljka i Pranjića u udarnu postavu.
 
“Meksiko nam se malo prilagodio, mislim da su nas respektirali jer su u prijašnjim utakmicama igrali još agresivnije. Tražili smo kompaktan blok u vezi kako bismo što dulje držali ‘nulu’ i iskoristili svoje skakače. Smatrao sam da s Vrsaljkom i Pranjićem možemo dobiti čvrstinu na lijevoj strani, a Oliću omogućimo više ofenzive”, kaže.
 
Sada slijedi nastavak marljivog rada i priprema za naredni kvalifikacijski ciklus.
 
“Za Hrvatsku je veliki uspjeh i sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Ova je skupina bila teška, a mi smo je držali otvorenom do zadnjeg trenutka. Nećemo se više osvrtati na prvu utakmicu s Brazilom, nego ćemo raditi. Analizirat ćemo nedostatke i popravljati ih. Mislim da smo se dobro razvijali i dobro napredovali u zadnjih pola godine i ne vidim zašto bi taj proces trebao stati”, najavio je Niko Kovač.
 
“Mislim da smo igrali lijep nogomet – makar danas nije bio kvalitetan prema naprijed kao u prve dvije utakmice, za što je zaslužan i odlični protivnik. Brazil i Meksiko bili su favoriti, a mi smo mogli iznenaditi. Život ide dalje”, zaključio je hrvatski izbornik.
 
 
preuzeto sa ezadar.hr