Početna Nekategorizirano Veslačka regata u Kambelovcu

Veslačka regata u Kambelovcu

470
UDIO

HVK Marina Kaštela i ove je godine  organizator i domaćin veslačke regate Kupa Dalmacije „Memorijal Ivan jerčić 2014“, koja će se održati u subotu, 28. lipnja od 9 do 13 sati, na regatnom polju kojemu je start u Kaštel Lukšiću, a cilj u Kaštel Kambelovcu.

 
Svoje sudjelovanje na regati prijavilo je 11 klubova sa preko 200 veslačica i veslača iz cijele Dalmacije.
Na regati će nastupiti i članovi kluba domaćina,  reprezentativci u posadi četverca bez kormilara za juniore u sastavu Čavka, Samardžić, Pedić , Banović koji su ovogodišnji brončani na Europskom prvenstvu.
 
Ovo je četvrta godina od kada ova regata nosi ime Ivana Jerčića, uspješnog veslača koji je tragično stradao prije sedam godina, a  bio je jedan od uspješnijih veslača u povijesti  kaštelanskog  kluba. Dva puta je bio prvak Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji rada svog kluba, a u međuvremenu je položio i sudački ispit.  Godinu dana nakon njegove smrti , novi  klupski dvojac dobio je njegovo ime, a davanjem njegovog imena natjecanju, HVK Marina Kaštela dodatno mu je odao počast.