Početna Nekategorizirano Petrovo u Kaštel Novome

Petrovo u Kaštel Novome

573
UDIO

Kaštel Novi u nedjelju, 29. lipnja obilježava blagdan svoga zaštitnika svetoga Petra. Ujutro u 10:30 sati bit će slavljena glavna blagdanska misa, te će procesija s kipom svetog Petra proći kroz mjesto.  

Navečer u 19:30 na Brcu u Kaštel Novom započinje tradicionalna „Fešta za dušu i tilo“.U prvom djelu upriličit će se koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Župni mješoviti zbor iz Kaštel Novog, dječji zbor Sv. Leopold Mandić iz Rudina, te Pučki pivači Donjih Kaštela. Koncert duhovne glazbe završit će vokalno instrumentalni sastavi Anđeli, te Ivan Merz. Drugi dio programa predviđen je za igrokaze djece iz KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca. Nakon igrokaza slijedi zabavni dio programa uz Marina Terziju i grupu Maestrali. 
Večer će biti i u znaku nagradne lutrije od koje sav prihod ide za potrebe liječenja djevojčice Petre. Također, to će biti večer domaće spize i pića. Feštu organiziraju Župa sv. Petra ap. Kaštel Novi, Katolička udruga mladih Bl.Ivan Merz, te Bratovština Gospe Stomorije.