Početna Nekategorizirano Put u svemir balonom

Put u svemir balonom

518
UDIO

Sljedeće godine Virgin Galactic bi trebao prve putnike odvesti u svemir, a karta za to nezaboravno putovanje koštat će oko 250.000 dolara. Za sve one koji si to ne mogu priuštititi, postoji jeftinija alternativa. Tvrtka World View Enterprises odvest će vas balonom na rub svemira po cijeni od 75.000 dolara. Prvi letovi trebali bi početi 2016. godine s odredišta u Novom Meksiku, objavili su iz tvrtke sa sjedištem u američkoj Arizoni.
Za balon, punjen helijem, bit će pričvršćena posebna kapsula koja će moći primiti do šest putnika i  dva člana posade. Uz pomoć balona, ona će se popeti na visinu od 30 kilometara, javlja Daily Mail. Tijekom dva sata, koliko se može zadržati u svemiru, putnici će kroz prozore kapsule moći posmatrati svemir, popiti piće u baru ili se fotografirati  te slike objaviti na društvenim mrežama.
Putnici u kapsuli neće imati priliku osjetiti bestežinsko stanje, ali će ga moći doživjeti pri povratku na Zemlju, prilikom odvajanja kapsule od balona. Nakon toga, kapsula će sletjeti uz pomoć paraglajdera. Očekuje se da bi putovanje ukupno trebalo trajati pet do šest sati.
 
IZVOR: 24sata.hr