Početna Nekategorizirano Istraga pokazala da je Linić lagao

Istraga pokazala da je Linić lagao

590
UDIO

NADZOR nad radom ravnateljstva policije i OTC-a saborski Odbor za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku završio je sa zaključkom kako nije bilo nezakonitog praćenja bivšeg ministra Slavka Linića po nalogu premijera Zorana Milanovića.

Do tog su zaključka došli većinom glasova vladajućih u odboru, dok su članovi oporbe zaključili kako se Linićeve tvrdnje ne mogu do kraja istražiti. Predsjednik odbora Miroslav Tuđman:

“Naravno da zbog javnosti ne možemo biti zadovoljni. Moramo dići na još veću razinu kontrolu i smanjiti mogućnost zlouporabe. Samim time, u novom prijedlogu izmjene i dopune zakona, u kojem se uvodi novo tijelo kontrole za građanski nadzor nad Ravnateljstvom policije, što dosada nije bilo…”Tuđman kaže da sustav nadzora nije dobar i da treba poduzeti niz koraka kako bi se on poboljšao.

Potpredsjednik odbora SDP-ov Igor Dragovan ističe da sustav funkcionira jednako kao i prije tri godine kada je ministar policije bio Tomislav Karamarko i kada se nitko nije žalio…

“U evidenciji nema podataka da se to dogodilo. To je jedna formulacija koja zadovoljava sve potrebe. Ili nemate očitovanje ministra unutarnjih poslova za razgovor za kojeg gospodin Linić tvrdi da se vodio. Radi se o informaciji koju je gospodin Ostojić prema navodu Linića dao Milanoviću. Tako da su ti podaci s našeg stajališta neprovjerljivi…”

Linić razočaran: Neka građani sami procijene jesam li lagao

Zaključak saborskog Odbora za unutarnju politiku, po kojem su neutemeljene tvrdnje da ga je policija nezakonito pratila po nalogu premijera Zorana Milanovića, bivši ministar financija Slavko Linić danas je protumačio kao dokaz da policija “radi nezakonito i uspješno skriva dokumente”.

“Odbor nije pronašao ništa jer su svi dokumenti nestali. Nemam prigovora na rad Odbora, imam prigovor na rad policije, jer jednostavno rade nezakonito i uspješno skrivaju dokumente”, kazao je Linić.

Kolegama u Odboru zahvalio je na obavljenom poslu.

“Ali s obzirom na moje iskustvo s nekim ljudima iz policije, smatram da su moji navodi točni. Ovo samo znači da su radili nezakonito u policiji i da je netko odgovoran za to. Na meni je da se još više pozabavim tim nezakonitim radom i da dam još više argumenata”, rekao je Linić.

Najavio je da će prikupiti više imena i objaviti ih, čime će, kaže, jasno progovoriti o tome kako radi policija u dijelu u kojoj je u izravnoj nadležnosti ministra unutarnjih poslova.

Iako ne odustaje od tvrdnje da ga je policija pratila i ometala život njegove obitelji, Linić se ne namjerava obratiti Državnom odvjetništvu (DORH).

“U ovom trenutku mi ne pada na pamet da posnosim prijavu DORH-u. Vrlo je jasna poruka koju želim poslati, u ovom trenutku bitno je reći da postoji zloupotreba policije, koju ne vidimo kad promatramo dokumente. Ja znam što sam sve proživljavao, mogu misliti što ostali građani proživljavaju”, kazao je Linić.

Ističe da je takvo ponašanje policije neprihvatljivo u demokratskom društvu.

“O tome ću i dalje govoriti, a jednog dana možda ipak nađemo i te dokumente”, rekao je.

Na pitanje koliko znači njegova riječ protiv zaključka Odbora, Linić je kazao kako građanima prepušta da sami ocjene je li u predstavci lagao.

IZVOR: index.hr