Početna Nekategorizirano Izvješće o upisima u dječje vrtiće za 2014/2015.

Izvješće o upisima u dječje vrtiće za 2014/2015.

721
UDIO

Upravno vijeće Dječjeg vrtića “Kaštela” dostavilo je Gradu Kaštela  izvješće o provedenom upisu za pedagošku godinu 2014/2015.

 
Iz izvješća je razvidno da je upis proveden u razdoblju od 5.5. do 9.5.2014. o čemu je javnost bila informirana putem obavijesti na svim objektima, na službenoj stranici vrtića te na svim lokalnim portalima i radio stanicama.
 
Zaprimljena su 366 zahtijeva za upis od kojih je Komisija za provedbu postupka upisa prihvatila 245 zahtijeva, dok je 91 zahtjev odbijen uz mogućnost žalbe.
 
Rezultati upisa kao i bodovanje prema zadanim kriterijima i ostvarenoj prednosti prema različitim stavkama propisanim Pravilnikom o upisu i zakonom su objavljeni na službenim stranicama vrtića što je doprinijelo transparentnosti poslovanja i pravovremenom informiranju roditelja. Posebno se vodilo računa da se upišu djeca čija su oba roditelja zaposlena kako bi se izišlo u susret boljoj organizaciji obiteljskog života.
 
U žalbenom roku zaprimljene su 44 žalbe, a ostali roditelji nisu uložili žalbe. Upravno vijeće je uvažilo najveći broj žalbi.
 
Nakon provedenog postupka upisa za predškolsku godinu 2014/15 ostalo je još 33 slobodna mjesta u svim objektima i programima.
 
Roditelji koji to žele još uvijek mogu upisati djecu u 10-satni jutarnji program u DV Neven u Kaštel Sućurcu, DV Trešnjica u Kaštel Lukšiću i u DV Koštela u Kaštel Novom, te u 5-satne i 6-satne popodnevne programe u DV Maginja u Kaštel Sućurcu, DV Tamaris u Kaštel Gomilici, DV Maslina (kuća Sabljić) i DV Murtilica u Rudinama.
 
Najčešći razlog žalbi je upravo želja roditelja da dijete upišu u najbliži vrtić prema mjestu stanovanja te točno određeni program. Uprava vrtića učinila je sve da im ponudi alternativna rješenja u okviru svojih mogućnosti i raspoloživih mjesta.
 
Također, u vrtić je upisano 21 dijete s posebnim potrebama i to prema individualiziranom programu , što znači da je dužina boravka djeteta u vrtiću i način integracije individualno prilagođen svakom djetetu.