Početna Nekategorizirano U Zablaću investicija od 1,5 milijardi EURa

U Zablaću investicija od 1,5 milijardi EURa

732
UDIO

 

Hrvatska se već godinama (ne)uspješno bori kako bi privukla strane investicije. Švicarski investitor odlučio je uložiti više od milijardu i pol eura u projekt kod Šibenika koji će promijeniti sliku hrvatskog turizma, ali i poručiti potencijalnim investitorima da se isplati ulagati u ovaj dio svijeta.

Sedam godina i 60 milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupilo zemljište u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novoga gradskog naselja. Švicarci su spremni za početak radova čim se dovrši detaljni urbanistički plan, što se očekuje krajem godine s obzirom na to da je GUP usuglašen, javlja HRT. 

 

Grad od 2.500 stanovnika

 

Novi grad za oko 2.500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima, na čemu je investitor inzistirao. 

 

Sve dosadašnje administracije grada Šibenika dale su potporu jer će to za grad značiti milijunske komunalne doprinose i stotine novih radnih mjesta. 

 

Investitor očekuje da će na taj način produljiti turističku sezonu u Šibeniku na gotovo cijelu godinu i time dati potpuno nov impuls turizmu.

 

IZVOR: I.La./ HRT