Početna Nekategorizirano Pokretanje obiteljskog savjetovališta

Pokretanje obiteljskog savjetovališta

931
UDIO

Pokretanje obiteljskog savjetovališta od strane dječjeg doma “Maestral” o kojem se raspravljalo još 2010. godine na okruglom stolu uz nazočnost ključnih sudionika lokalne zajednice Grada, ovog tjedna je i realizirano potpisivanjem ugovora gradonačelnika Ivana Udovičića i ravnatelja dječjeg doma „Maestral“ Miljenka Grabara o korištenju adekvatnog prostora za rad savjetovališta.

 
Grad Kaštela dječjem domu „Maestral“ –podružnici „Miljenko i Dobrila“ na korištenje daje prostor u Kaštel Starom na adresi – Kneza Višeslava 4, na vremenski period od jedne godine.
 
U Republici Hrvatskoj u tijeku je transformacija sustava socijalne skrbi s fokusom na pružanje socijalnih usluga prema potrebama zajednice, stoga je dječji dom Maestral transformirao svoju djelatnost upravo u tom smjeru u suradnji sa Gradom Kaštela.
 
Grad Kaštela oduvijek podupire i pokazuje visoku razinu profesionalnosti u praćenju suvremenih tendencija pri socijalnoj skrbi, uvrštavajući se među prve gradove u Hrvatskoj koji su odlučili financijski poduprijeti program poludnevnog boravka za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Grad je naposljetku dječjem domu „Maestral“ na desetogodišnje razdoblje dodijelio i stan u kojem se provodi socijalna usluga organiziranog stanovanja za štićenike doma koji završavaju školovanje i započinju samostalan život.
 
Prostor namijenjen  za obiteljsko savjetovanje, kako je definirano sklopljenim ugovorom korisnici ne mogu dati na korištenje drugome niti obavljati preuređenja bez suglasnosti Grada.