Početna Nekategorizirano Energetska obnova kuća, kako dobiti sredstva

Energetska obnova kuća, kako dobiti sredstva

1239
UDIO

Približno 160 milijuna kuna osigurano je ove godine iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čime se građanima omogućuje da ostvare od 50 do 80 posto bespovratnih sredstava za projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.
 
Program energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine obuhvatiti će već u prvoj godini preko 6.000 kućanstava i provodi se kroz Fond za zaštitu okoliša u suradnji s gradovima, općinama i županijama.
 
Da bi građani bili što bolje informirani o tome kako se prijaviti i osigurati bespovratna sredstva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo graditeljstva i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organiziraju tribine koje će se održati u svim većim gradovima Hrvatske.
 
Stoga, građani se ovim putem pozivaju na tribinu upravo namijenjenu za građane o energetskoj obnovi obiteljskih kuća koja će se održati u ponedjeljak, 14. srpnja u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u sklopu Sveučilišnog kampusa u Splitu kako bi se informirali o mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava od Fonda.
 
Na tribini će sudjelovati ministar Mihael Zmajlović, direktor Fonda za zaštitu okoliša, Sven Müller, te predstavnici Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
Nakon uvodnih prezentacija (čije se trajanje predviđa na 20 minuta), ministar i predstavnici ministarstava te Fonda biti će na raspolaganju za pitanja građana.
 
Kako i gdje se možete prijaviti za program energetske obnove saznajte na besplatnom telefonu Fonda za zaštitu okoliša 0800 200 170 ili dođite u ponedjeljak, 14. srpnja u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u sklopu Sveučilišnog kampusa u Splitu i postavite svoja pitanja ministru Zmajloviću i predstavnicima Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.