Početna Nekategorizirano Djeca sa poplavljenih područja u Kaštelima

Djeca sa poplavljenih područja u Kaštelima

436
UDIO

Djeca iz Gunje, Rajeva sela i drugih mjesta pogođenih poplavom u Hrvatskoj zajedno sa profesorima volonterima borave u Kaštelima na sedmodnevnom ljetovanju u organizaciji Grada Kaštela, Uprave hotela Resnik, gdje i odsjedaju, Crvenog križa Kaštela te Turističke zajednice.

Pri samom dolasku djecu je dočekao i zamjenik gradonačelnika Mili Novak te im zaželio dobrodošlicu, a u ime gostiju zahvalila se profesorica Sanja Pranjković.
– Ovo putovanje za djecu značiti će puno, jer morate znati da među njima ima i onih koji nikada do sada nisu vidjeli more. Teško je što je ovo putovanje organizirano iz svima poznatog razloga, odnosno zbog poplavama uništenih domova i teške situacije u kojoj se nalazimo. No, raduje saznanje da ljudi imaju velika srca i da su spremni pomoći, pa ovom prilikom zahvaljujemo Drašku Babiću, djelatnicima Resnika, Crvenom križu, Gradu Kaštela i svima onima zbog kojih će nam ovi dani ostanu u ugodnom sjećanju – kazala je Pranjković, izražavajući žaljenje što unatoč nesebičnoj ponudi TN Resnik u Kaštela nije mogao doći veći broj mladih, jer kako je kazala mnogi od njih zauzeti su obvezama kod kuće, gdje s obiteljima rade na sanaciji štete u svojim domovima.
Osim kupanja i uživanja u ljetnim radostima pod organizacijom domaćina mladi se tijekom svog boravka upoznaju i sa kaštelanskim znamenitostima, a planiraju se posjetiti i događanja Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta.
Devetnaest djece doputovalo je iz Slavonije vozilima Crvenog križa Kaštela, a za troškove putovanja i samu organizaciju odgovorni su Grad Kaštela i Turistička zajednica.
Djeca odsjedaju u hotelu Resnik koji ujedno snosi i troškove boravka.
IZVOR:kastela.hr