Početna Nekategorizirano Izrael pokreće akcije u Gazi

Izrael pokreće akcije u Gazi

1134
UDIO

Izraelska vojska krenula je u četvrtak u snažnu kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze, prema naređenju Benjamina Netanyahua, javljaju svjetski mediji.
U priopćenju izraelskih vlasti stoji kako su napade naredili premijer i ministar obrane kako bi se ”uništili tuneli iz Pojasa Gaze prema Izraelu kojima se koriste teroristi”. Reuters javlja kako su svjedoci i stanovnici Gaze izvijestili kao se čuje granatiranje i teško naoružanje duž cijelog Pojasa Gaze. 
Izraelci su ranije u četvrtak ustvrdili da su spriječili veliki napad kojeg su palestinski militanti planirali izvesti u izraelskom selu blizu granice s Gazom. Skupina od 13 militanata pretrpjela je izravni zračni napad svega par sekundi nakon što su se spustili u improvizirani tunel kojim su trebali prijeći na izraelski teritorij u selo Sufa, samo nekoliko sati uoči petosatnog primirja na kojeg su pristali i Izraelci i Hamas.
Nakon primirja, Izraelski vojnici i palestinski militanti nastavili su s neprijateljskom pucnjavom. Od početka sukoba poginulo je 220 Palestinaca i jedan Izraelac.
 
IZVOR: 24sata.hr