Početna Nekategorizirano Oprez, stiže toplinski udar

Oprez, stiže toplinski udar

711
UDIO

Meteorolozi za vikend najavljuju toplinski val koji će pogoditi najviše obalno područje, a posebno će na udaru biti Knin, Dubrovnik i Rijeka.

 
 
”Temperature su već u četvrtak u većini zemlje prelazile 30 stupnjeva, a idućih dana će još malo rasti tako da možemo reći da ulazimo u jedan toplinski val. Najveća opasnost za zdravlje je na Jadranu i to osobito u zaleđu Dalmacije. važno je pridržavati se uputa koje daju nadležne službe”, rekao je za RTL meteorolog Nikola Vikić Topić. 
 
”Dolazi do fiziloških poremećaja tipa kardiovaskularnog sustava, djeluje na neurološki sustav, na bubrege, ljudi gube veliku količinu tekućine i to ne uspiju nadoknaditi, poremećaji elektrolita, grčenje mišića, drhtavica, mučnina povraćanje”, upozorio je Miho Sučić iz Zavoda za hitnu medicinu u Splitu. 
 
Prognoza za vikend
 
U petak će biti pretežno sunčano, te vrlo toplo i vruće. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti se mjestimice očekuje jači razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu, ponajprije u Slavoniji i Posavini, a rijetki lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući su i duž obale. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne na otvorenom moru ponegdje jak. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, na Jadranu od 29 do 33 °C. 
 
U subotu sunčano, u kopnenim krajevima uz ponegdje umjerenu dnevnu naoblaku. Mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu mala, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Vruće i sparno. 
 
Slično će biti i u nedjelju.
 
IZVOR: rtl.hr
UDIO
Prethodni članakMarketing
Sljedeći članakIzrael pokreće akcije u Gazi