Početna Nekategorizirano I Pletikosa se oprostio od ‘Vatrenih’

I Pletikosa se oprostio od ‘Vatrenih’

614
UDIO

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju napušta još jedan dugogodišnji reprezentativac. Nakon Ognjena Vukojevića i Eduarda da Silve od reprezentativnog dresa oprostio se i Stipe Pletikosa…
 
Vijest o odlasku Stipe Pletikose iz reprezentacije provlačila se već neko vrijeme. Dugogodišnji vratar hrvatske reprezentacije odlazi u mirnom tonu, a za razliku od Ognjena Vukojevića i Eduarda da Silve koji su vrhunac razočaranja doživjeli u Brazilu, Stipe Pletikosa je još ranije odlučio da je vrijeme za povlačenje.
 
U razgovoru za Sportske novosti Pletikosa je otkrio kako je već ranije prelomio i donio odluku.
 
“Još prije odlaska u Brazil odlučio sam da je kraj. Znali su to neki igrači koje sam zamolio da to zadrže za sebe. Osjetio sam da je vrijeme za mlađe na golu, ali i da je vrijeme da se posvetim obitelji. Imam dvoje djece, vrijeme leti i sve teže se odvajam od njih. Da sam možda negdje bliže i da smo više zajedno bilo bi lakše, ovako he teško”, rekao je Pletikosa.
 
Pletikosa je u dresu reprezentacije debitirao 1999. godine protiv Danske, bio je na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu, propustio je Europsko prvenstvo u Portugalu zbog ozljede, a zatim je branio na svjetskim prvenstvima u Njemačkoj i Brazilu te na europskim smotrama u Austriji i Švicarskoj te Poljskoj i Ukrajini, a dres reprezentacije oblačio je 114 puta.
 
“Izborniku sam priopćio odluku nedavno, nešto je naslućivao, ali me je zamolio da ostanem na raspolaganju ako bude potrebe. Nadam se da ipak neće doći do pozivnice u reprezentaciju jer je teško i gotovo nemoguće odbiti takav poziv, a i sam znam da nema smisla. Vrijeme je za mlađe koje se treba istrpiti i pod cijenu pogrešaka.”
Pletikosa se sada potpuno okreće klupskoj karijeri gdje će i sljedeće sezone nositi dres Rostova kojem se već priključio na pripremama.
 
 
preuzeto sa hrsport.net