Početna Nekategorizirano Hrvatski turizam hit u Koreji

Hrvatski turizam hit u Koreji

438
UDIO

Turistička sezona, unatoč nestabilnom vremenu – ide prema vrhuncu, a ove se godine za Hrvatsku zanima dosad nezabilježen broj Korejaca. U prvih šest mjeseci diljem zemlje odmaralo ih se 108.000, što je čak 250 posto više nego lani.

 
‘Zaboravljena’ hrvatska regija doživljava pravi turistički boom
 
Pozitivnih trendova ima još. Avioprijevoznik Korean Air od svibnja do listopada jednom tjedno, s jednim presjedanjem povezuje Split i Seul. Pojedine turističke agencije s Korejcima imaju velike planove – i već su u Seulu otvorili i predstavništva. 
 
I korejski veleposlanik tvrdi da je Hrvatska trenutačno najpopularnije odredište među Korejcima, javlja HRT. 
 
”Hrvatska ima mnogo toga što Korejce privlači – prekrasne krajolike, more, otoke, kulturu i povijesnu baštinu. No s tim atrakcijama Korejci se su upoznali tek nedavno, zahvaljujući popularnoj TV emisiji snimanoj u Hrvatskoj”, kazao je Suh Hyung-Won, korejski veleposlanik u RH. 
 
Dakako, na hrvatski će turizam i ove godine najsnažnije utjecati tradicionalna emitivna tržišta poput Njemačke, Austrije i drugih susjednih zemalja. No pozitivan trend iz daleke Koreje ohrabruje jer su ti posjeti raspoređeni tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.
 
IZVOR: HRT.HR