Početna Nekategorizirano Nove rošade s Prisavlja: Bez Rijeke na HTV-u, u programu Hajduk i

Nove rošade s Prisavlja: Bez Rijeke na HTV-u, u programu Hajduk i

530
UDIO

Hrvatska televizija niti u trećem pretkolu neće prenositi sve nastupe hrvatskih nogometnih klubova u europskim natjecanjima. Unatoč prvotnim najavama, javna televizija neće prikazivati sliku s Farskih otoka, sa susreta Vikingura i Rijeke.
 
Razlog je taj što na Farskim otocima nitko ne radi televizijsku produkciju, slika koja ide preko live streaminga putem interneta nije dovoljno dobre kvalitete za televizijski prijenos, a na HTV-u procjenjuju da bi preskupo bilo samostalno plaćanje i organiziranje produkcije.
 
Umjesto Rijeke, u istom terminu od 20:00 na HTV2 će se u četvrtak prikazivati prijenos iz Parka mladeži, gdje igraju Split i Čornomorec. Sa HTV-a su prvotno dolazile informacije kako taj ogled nije moguće prenositi jer su zakasnili sa molbom o usklađivanju termina UEFA-e, ali situacija s Farskih otoka je otvorila prostor za Crvene.
 
Prijenos Hajduka ovaj put nije bio sporan, ogled protiv Šahtera iz Karagandija ide u terminu od 14:30 na HTV2, baš kao što u srijedu navečer od 20:15 pretplatnicima javnog televizijskog servisa stiže slika iz Danske, sa susreta Aalborga i Dinama.
 
preuzeto s index.hr