Početna Nekategorizirano Trebamo li žaliti Milanovića

Trebamo li žaliti Milanovića

669
UDIO

“Moj mozak nikada ne odmara, razmišljanje je najveći napor”

Premijer Milanović je rekao da će godišnji provesti malo na sjevernom, malo na srednjem Jadranu. Rekao je kako će voziti bicikl, trčati te, kako kaže, čitati svašta
 
Pa dobro to uvijek kažu, ne? Kad ste čuli ministre da su rekli išta drugo? Međutim, morat će, morat će se suočiti sa stvarnošću, ali mislim da im to neće biti teško, rekao je u intervjuu za Media servis premijer Zoran Milanović i tako komentirao činjenicu da su neki ministri, što se tiče rebalansa proračuna, rekli da više nemaju gdje rezati. 
– Mi ćemo učiniti sve da stvari držimo pod kontrolom i držat ćemo ih pod kontrolom, ali će deficit biti nešto veći od onoga što je bilo planirano i što je bilo dogovoreno s Europskom unijom, odnosno Komisijom u okviru procedure prekomjernog deficita. Naprosto je previše tih troškova koji dolaze, dolaze i dolaze, a mislim da nam se ne može predbaciti rastrošnost u državi. Naprosto je ogromna količina ljudi u Hrvatskoj koju se držalo u uvjerenju da će se država pobrinuti za sve. Mi nemamo tih novaca kao država, moramo to priznati. Što ne znači da smo siromašni i bijedni nego naprosto trošimo na krive stvari – rekao je Milanović. 
“Oni koji preko ljeta poziraju da rade vjerojatno ništa ne rade preko godine”
Govorio je i o svojem godišnjem odmoru. Na pitanje gdje će ga provesti te hoće li godišnji biti radni ili će se uspjeti odmoriti, Milanović je rekao:
– Ako mislite da se moj skromni mozak ikad odmara – varate se, a znate da je to najveći napor. Osim baš fizičkog rada, razmišljati i biti pod pritiskom i stresom je najveći napor i to ne prestaje. Jedino što ću moći biti u kratkim hlačama 10 dana. Bit ću malo na sjevernom, malo na srednjem Jadranu, a to će se prekidati protokolima. Tako da se baš nikada ne stigneš opustiti ali mislim da svakome treba odmora. Oni koji preko ljeta poziraju da rade vjerojatno ništa ne rade preko godine. Da, ovih deset ili 12 dana ćemo biti malo više u jednom relaksiranom ozračju, bit će tu dosta sporta, bicikla, trčanja, čitanja jako puno – to nikada ne prestajem raditi.  Na pitanje što će čitati na godišnjem, rekao je: “Svašta”. Pohvalio se i da je nedavno pročitao knjigu Thomasa Pikettyja “Kapital u 21. stoljeću”. 
“Marxov Kapital je obična improvizacija”
– Evo recimo oni koji žele razgovarati o porezima moraju pročitati knjigu Thomasa Pikettyja “Kapital u 21. stoljeću”, još nije prevedena, ali ti koji su najglasniji znaju engleski. Ili mogu čitati na francuskom u originalu. Ja sam čitao englesku verziju i to je knjiga koja je puno ozbiljnija od Marxovog “Kapitala” koja je obična improvizacija. To je recimo jedna knjiga koju sam pročitao prije dva tjedna, a uzela mi je mjesec dana jer nemaš baš puno vremena. To je jedna od najozbiljnijih knjiga koje sam ikada čitao budući da je rezultat 15-godišnjeg istraživanja – rekao je premijer. 
 
IZVOR: 24sata.hr