Početna Nekategorizirano Luis Enrique: ‘Rakitić će biti jedan od naših ključnih igrača’

Luis Enrique: ‘Rakitić će biti jedan od naših ključnih igrača’

573
UDIO

Ma uživali smo. Nikad u karijeri nisam igrao s Xavijem u istoj momčadi, rekao je Ivan Rakitić.
 
U prijateljskom susretu protiv Nice debitirao je za Barcelonu. S njim na terenu bio je i Alen Halilović.
 
Zbog sinova debija za Barcelonu oči su se napunile suzama Ivanovu ocu Luki. Od prvog dana kad je Ivana odveo na travnjak pored kuće i pokazao mu prve nogometne korake, tata Rakitić imao je jednu želju: Da sin jednog dana odjene Barcelonin dres.
 
– Imao je Ivan dosta ponuda, ali čim se javila Barcelona… Ma znate, ja sam čovjek koji nikad nikoga u životu nije podcjenjivao, sve sam napravio sam. Cijenim sve klubove, ali Barcelona je za mene više od kluba – rekao je Luka Rakitić.
 
Na fešti u rodnim Sikirevcima odbrojavao je dane do Ivanova potpisa i debija. A u subotu navečer konačno je i dočekao to. Njegov sin ne samo da je igrao, nego je bio jedan od najboljih na terenu.
 
– Rakitić je bio fantastičan i samo je potvrdio ono što sam govorio prije nekoliko dana. On će biti jedan od naših ključnih igrača. Da, ključ Barcelonine igre – rekao je oduševljeni trener Barcelone Luis Enrique nakon utakmice.
 
Osim što se Ivanovim nastupom za Barçu ispunila želja Luki Rakitiću, san se ostvario i Ivanu. U drugom poluvremenu konačno je zaigrao s jednim od idola – Xavijem.
 
– On je simbol Barcelone, kluba kojem je posvetio cijelu karijeru. Dok sam bio mlad, često sam ga gledao, uživao sam učiti od njega – rekao je hrvatski reprezentativac.
Uz Rakitića, trener Barcelone u drugom je poluvremenu na teren poslao i Alena Halilovića te su tako prvi put u povijesti dva hrvatska nogometaša zaigrala u istoj utakmici za Barcelonu. Čaroban trenutak.
 
Čim je Raketa ušao u igru, Luis Enrique naredio mu je da uzme lopte i izvodi sve prekide. Od kornera do slobodnih udaraca. Trčao je tako Raketa s jednoga kornera na drugi.
 
– On to radi savršeno, ima jedan od najboljih centaršutova na svijetu – rekao je Enrique i time potvrdio da je Raketa ono što su španjolski mediji tvrdili – pravo pojačanje!
 
U nedjelju poslijepodne u zagrebačkoj luci Pleso i drugog je sina na put u Barcelonu ispratio tata Sejad. 
Dino je krenuo u La Masiju, a živjet će u obiteljskoj kući Halilovića u blizini Barcelonina kampa. Ostatak obitelji Halilović trenutačno je na Jadranu, a ubrzo bi trebali krenuti za sinovima u Barcelonu. Alen je u susretu protiv Nice igrao na poziciji desnoga krilnog napadača, mjestu koje je igrao Alexis Sánchez. Igrao je, kao i Raketa, drugih 45 minuta.
 
 
preuzeto sa 24sata.hr