Početna Nekategorizirano Rekordan broj turista u Grčkoj

Rekordan broj turista u Grčkoj

636
UDIO

 
ATENA – Grčka ovog ljeta očekuje rekordnih 20 milijuna gostiju. A to je rast od deset posto u usporedbi s prethodnom, isto tako rekordnom godinom. Izgleda da će turizam i ovog ljeta biti “pojas za spašavanje” grčke ekonomije. More, sunce i povijesne znamenitosti oduvijek su mamili turiste u Grčku. Ni brige zbog socijalnih nemira te mogućeg izlaska iz eurozone nisu turiste odvratile od ljetovanja u toj zemlji.
 
A sada, s obzirom na to da država pokazuje znakove ekonomskog oporavka, broj posjetitelja je naglo porastao.
 
Andreas Andreadis, predsjednik grčke Turističke konfederacije, kazao je: “Grčka je ponovno u modi, to je dobra vijest. Sa svih strana čujem: ‘Idemo u Grčku ove godine’. To je zaista odlična vijest za zemlju i njenu ekonomiju”.
 
Turizam Grčkoj donosi najviše novca. Na njega otpada gotovo petina grčkog bruto društvenoga proizvoda.
 
Tokom krize vlasnici hotela i restorana obarali su cijene kako bi privukli posjetitelje i bili konkurentni ostalim turističkim destinacijama. Čini se da je to donijelo rezultate.
 
Grčka ove godine očekuje rekordnih 20 milijuna turističkih dolazaka, milion više nego u godini koja je prethodila recesiji. Nadaju se prihodima od 13 milijardi eura. Ne privlače samo otoci pažnju turista. Mnogi će posjetiti i Atenu.
 
Nakon šest uzastopnih godina recesije, grčka ekonomija će tokom 2014., prema prognozama, ostvariti rast od 0,6 posto. Zemlja se izvukla zahvaljujući 240 milijardi eura kredita MMF-a i Evropske unije, u zamjenu za provođenje strogih reformi.
 
IZVOR: SEEBIZ.EU