Početna Svijet Ljepota Jadrana potiće zaljubljivanje

Ljepota Jadrana potiće zaljubljivanje

1278
UDIO

Češki investitor prije 31 godinu prvi put je vidio more na Preluku i toliko se zaljubio u prizor da nakon godina prijateljstva i planiranja u blizini gradi turistički kompleks Kostabela.

 
Vlasnik tvrtke Tre Invest Jaroslav Trešnak za Novi list je ispričao kako se zaljubio u hrvatsku obalu, što ga je navelo da 31 godinu kasnije pokrene posao vrijedan 50 milijuna eura, kojim će se zaposliti 200 ljudi. 
 
“U Hrvatsku sam stigao 1983. godine s vrećom za spavanje, a more sam prvi put u životu vidio na Preluku. Budući da je tadašnja Jugoslavija za nas u Češkoj bila zapad, skup mi je bio kamp pa sam spavao kod Borjana Brnčića, koji je danas direktor tvrtke Tre invest. Sprijateljio sam se s Borjanom, a u to mjesto sam se zaljubio. Meni je Preluk i dandanas najljepši”, priča Trešnak. 
 
Ekološki turistički kompleks
 
Iz zaljubljenosti u Preluk i prijateljstva s Brčićem, Trešnak je došao do odluke o investiciji u izgradnju jednog od najljepših turističkih naselja na sjevernom Jadranu, koje bi trebalo biti gotovo do 2017. godine. 
 
Turističko naselje Kostabela činit će hotel s fitnesom, manjim kongresnim centrom i podzemnom garažom, zatim četiri grupe pojedinačnih smještajnih jedinica/vila kojih će biti ukupno 24, te vanjski bazen s pripadajućim sadržajima. Hotel će imati pet katova, 113 soba s 308 postelja. Turistički kompleks projektiran je u skladu s principima ekološke gradnje, te će svi ravni krovovi biti uređeni kao parkovno zelenilo s mediteranskim raslinjem, a bazen će biti punjen morskom vodom. 
 
IZVOR: Novi list/Danas.hr