Početna Split Samo neka prvenstvo do kraja bude pošteno, bez uvlačenja šefu našeg nogometa

Samo neka prvenstvo do kraja bude pošteno, bez uvlačenja šefu našeg nogometa

790
UDIO

Nakon poraza na Rujevici izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nije se previše brinuo unatoč tome što su plavi pali na 3. mjesto HNL-a.

– Zna se tko će na kraju biti prvak. Nisam protiv toga da malo stanemo s osvajanjem titula, ali u nekom drugom životu. Opet ćemo biti prvi ove sezone, budite bez brige – samouvjereno je rekao Zdravko Mamić.

Ne zabrinjava ga ni što je to treći najgori start Dinama u posljednje 22 godine (ako se računa broj bodova nakon 14. kola). U nekim drugim vremenima Zdravko bi nakon poraza u Rijeci smijenio trenera, no sada je na klupi brat Zoran, a krv nije voda.

Uvjeren je šef Dinama da Rijeka, a pogotovo Hajduk, ne mogu zaustaviti Dinamo da osvoji i 11. prvenstvo zaredom.

No nadamo se da se Mamićeve riječi o “kontinuitetu dominacije za njegova života” ipak neće ostvariti jer bilo bi loše za hrvatski nogomet da Dinamo ostvari još jednu ili dvije desetljetke. Monotonija i predvidljivost sigurno neće vratiti publiku na stadione. Neki su u Mamićevim riječima vidjeli samouvjerenost zbog činjenice da kontrolira sve strukture HNS-a. Što je činjenica.

Ne lažimo se, čelnici sudačke organizacije bliski su s Dinamom. Uostalom, neki od njih pjevali su na feštama zajedno s Dinamovim igračima. A koliko je Dinamo autoritativan pokazalo je i ponašanje Zorana Mamića na Rujevici. Zoki je najprije 7-8 minuta stajao debelo izvan svog prostora i ignorirao zahtjeve četvrtog suca da se povuče, a potom je javno priznao da je provocirao suca!? Naravno, sankcije od suca nije dobio.

I zato je za hrvatski nogomet ove sezone najbitnije da suđenje do kraja prvenstva bude pošteno, da ne bude “uvlačenja” šefu hrvatskog nogometa Zdravku Mamiću, da se bitka odlučuje samo na sportski način. Pa neka pobijedi najbolji, bio to Dinamo, Hajduk ili Rijeka.

preuzeto sa vecernji.hr