Početna Hrvatska Odluka o gašenju i otkazima nakon što se vidi je li Marinko...

Odluka o gašenju i otkazima nakon što se vidi je li Marinko Zadro uplatio 70 milijuna kuna

865
UDIO

Skupština vjerovnika Dalmacijavina u stečaju odlučila je da se sa odlukom o gašenju proizvodnje i otkazima za gotovo 300 radnika pričeka dok prođe rok za uplatu 70 milijuna kuna, a to je 16. studenog, dakle još tjedan dana. Upravo je toliko preostalo Marinku Zadri, suvlasniku Viro grupe, za uplatu.

Zadro je kupio Dalmacijavino na prodajnom ročištu u splitskom Trgovačkom sudu još u veljači, no milijuni još nisu plaćeni. Više mjeseci postupak je bio stopiran jer je Državno odvjetništvo uložilo žalbu. Naknadno su, naime, otkrili da je sa imovinom Dalmacijavina prodano nešto i državne imovine. To se nije primijetilo pune dvije godine, koliko se Dalmacijavino prodavalo, nego tek nakon što se pojavio Zadro.

Žalba je povučena, a početkom mjeseca stečajni upravitelj Perica Mitrović predložio je Skupštini vjerovnika da se proizvodnja obustavi, a trgovine zatvore, sve radi lakšeg preuzimanja firme od strane Marinka Zadre. Državno odvjetništvo zatražilo je, pak, da se sa odlukom pričeka dok se ne vidi hoće li novac konačno sjesti na račun.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović očekuje da će Zadro ispuniti svoju obavezu i uplatiti 70 milijuna kuna do isteka roka. Što će biti ukoliko se to ne dogodi, u ovom trenutku nije bio spreman reći. Pipi broji svoje najteže dane, situacija je krajnje neizvjesna, idući tjedan bit će odlučujući.

preuzeto sa dalmacijanews.hr