Početna Split Otvara li se Mall of Split u četvrtak?

Otvara li se Mall of Split u četvrtak?

1463
UDIO

Pitanje svih pitanja (osim naravno izbora) ovih dana u Splitu jest: Hoće li se Mall of Split svečano otvoriti 12. studenog, kako je zakazano?

Zvali su nas građani, čitatelji poslali mailove, sve ih zanima ta informacija… Službenih odgovora nema, preciznije, svi se drže tog datuma otvaranja, investitor i izvođači termin smatraju zapisanim “u stijeni”. Iz njihovih poteza se iščitava uvjerenost kako će najveći trgovački centar u Dalmaciji, na splitskim Mejašima, ovog četvrtka otvoriti i među “šarene” dućane pustiti kupce i javnost. Međutim, podsjetimo i kako je datum otvaranja već bio postavljen za 29. listopada pa…

Imamo informacije i kako su većini zakupaca poslovnih prostora već poslali pozivnice, odnosno dokumente na kojima je nadnevak zakupa, dakle i otvaranja, 12. studenog. To što je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, točnije njihova inspekcija, početkom ovog tjedna donijela rješenje (koje u tom trenutku, istina, još nije bilo uručeno izvođaču i investitoru) kako se pristupne ceste “moraju uskladiti sa zakonom”, izgleda da ih ne zabrinjava. Dali su im rok od 90 dana “da se izvedeni radovi moraju uskladiti s izdanom dozvolom ili se zatražiti nova dozvola”. Čini se kako je rotor uz objekt i pristupna cesta ne odgovaraju dimenzijama (širini prometnih traka) iz one u dozvolama… Hoće li uspjeti “uskladiti sa zakonom” ceste u ovih nekoliko dana, hoće li građevinska inspekcija stići verificirati te promjene, veliko je pitanje.

Bacili smo oko na gradilište u petak popodne, vide se značajni pomaci u odnosu na prije samo desetak dana. Iako, čak i pojedinci bliski investitorima i izvođačima sumnjaju u poštivanje (novog) roka. Sve zapravo djeluje kao jedna veeeelika repriza otvaranja City Centra One prije točno, koji dan manje-više, pet godina. I tada se (ponovno su u pitanju bili razni problem, i tada je pristupna cesta – Vukovarska – bila “privremena” pa je takva i ostala sve do danas) na istoku grada odvijala drama, ili je možda bolje reći komedija. Svečano otvaranje kasnilo je tri sata, dok su protupožarni inspektori obavljali završne kontrole uzvanici su se nervozno šetkali, uporabna dozvola je napisana na samom objektu (gotovo da je netko podmetnu leđa kako bi osigurao ravnu plohu za potpis na tom dokumentu), i tada su bili prosvjedi u điru (dvadesetak građana koji su držali da im je oteto zemljište, dok bi idućih dana prosvjednika nezadovoljnih rješenjem pristupnih cesta moglo biti puno više) pa je na koncu, i pomalo na “forcu”, City Centar One ipak otvoren.

preuzeto sa dalmacijanews.hr