Početna Kaštela Kaštelanski gradski oci posjetili Centar Mir, Dječji dom Maestral i Udrugu sv.Jeronim

Kaštelanski gradski oci posjetili Centar Mir, Dječji dom Maestral i Udrugu sv.Jeronim

1516
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim suradnicama, zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Sandrom Zokić, obišao je Centar za rehabilitaciju Mir, Dječji dom Maestral – podružnicu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću i Udrugu sveti Jeronim u Kaštel Gomilici.

Riječ je o tradicionalnom predblagdanskom obilasku ustanova i udruga koje skrbe o potrebitima, a gradonačelnik je i ove godine stigao sa slatkim paketima i bonovima u vrijednosti od 5 tisuća kuna.

U Centru za rehabilitaciju Mir, predstavnici Grada Kaštela razgovarali su s ravnateljem Borisom Maričićem koji se potužio na birokratske poteškoće s kojima se susreće u radu centra, ali i na nedostatak sredstava za obnovu krovišta i manjak perilica za rublje. Gradonačelnik Ivanović obećao je da će, u suradnji s privatnim poduzetnicima, osigurati da centar u idućoj godini ima dovoljno perilica.

Štićenici Dječjeg doma Maestral – podružnice Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću dočekali su predstavnike Grada Kaštela s osmijehom na licu, dok je v.d. ravnateljica doma Veronika Perić upoznala gradonačelnika s aktivnostima i programima koje provode tijekom cijele godine. Istaknula je da Dječji Dom Maestral skrbi o ukupno stotinjak štićenika, dok ih je tridesetak u Kaštelima.

– Bon od 5 tisuća kuna potrošit ćemo na opremanje doma i zimovanje na koje djeca idu svake godine, a ovaj put uživat će u zimskim radostima u Mariboru. Ovo je posebno vrijeme u godini kada je važno svakom djetetu posebno posvetiti pažnju i brinuti se da svatko od njih dobije svoj vlastiti božićni dar. Hvala Gradu Kaštela koji nam pomaže tijekom cijele godine, a ne samo u ovo božićno vrijeme – istaknula je v.d ravnateljica Dječjeg doma Maestral Veronika Perić.

Predblagdanski obilazak završio je posjetom Udruzi sveti Jeronim u Kaštel Gomilici gdje su predstavnike Grada dočekali djelatnici udruge, volonteri i štićenici, a gradonačelnik je bon u vrijednosti od 5 tisuća kuna predao predsjedniku Srećku Radanu.

– Predstavnici Grada ostalih godina su posjećivali Dom časnih sestara u Kaštel Sućurcu, a budući da dom nije više na toj lokaciji, odlučili smo posjetiti Udrugu sveti Jeronim. Dugogodišnji sam bivši predsjednik i član udruge, pa mi je uvijek drago doći i vidjeti štićenike jer se s njima osjećam kao kod kuće. Grad Kaštela već nekoliko godina sufinancira projekte ove udruge jer nude pomoć u kući starijim osobama, dnevni boravak i brinu o štićenicima prihvatilišta za beskućnike. Sve ove udruge i ustanove nastojat ćemo i ubuduće pomagati koliko god budemo mogli jer su socijalna pitanja nešto o čemu posebno treba voditi računa – izjavio je gradonačelnik Ivanović i svima zaželio čestit Božić i puno zdravlja u Novoj godini!