Početna Svijet Nikola Tesla bio bi ponosan: Musk na Twitteru najavio dolazak Tesle u...

Nikola Tesla bio bi ponosan: Musk na Twitteru najavio dolazak Tesle u Hrvatsku!

582
UDIO

Elon Musk na Twitteru je objavio kako se nada da će početkom sljedeće godine Tesla doći i na područje istočne Europe te je posebno izdvojio Hrvatsku, Srbiju i Slovačku.
Elon Musk jedan je od najpoznatijih i najzanimljivijih tviteraša koji na toj društvenoj mreži često objavljuje važne informacije vezane za svoje kompanije Tesla i SpaceX, najavljuje nove automobile i prikazuje fotografije rakete koju trenutačno razvijaju i koja bi već za 5 godina ljude trebala odvesti na Mars. Na Twitteru Musk često komunicira i s brojnim pratiteljima (prati ga više od 28 milijuna ljudi), a tijekom jučerašnjeg dopisivanja objavio je informacije koje će oduševiti sve ljubitelje Tesle u istočnom dijelu Europe, piše zimo.hr

Napisao je kako će napokon učiniti Nikolu Teslu ponosnim jer će se njegovi automobili pojaviti u “zemljama njegova porijekla” te dodao kako se nada da će početkom sljedeće godine Teslini automobili stići u “Slovačku, Hrvatsku, Srbiju i većinu zemalja istočne Europe”. Musk se, dakle, nada i još nije siguran hoćemo li već početkom sljedeće godine Tesline automobile moći kupiti baš u Hrvatskoj (bez potrebe za uvozom iz drugih zemalja), no lijepo je vidjeti da ekipa iz njegove kompanije razmišlja o tome te da je vrijeme za dolazak Tesle u Lijepu Našu.

U odgovoru na taj tvit korisnici s ovih prostora izrazili su zadovoljstvo i sreću zbog Muskovih planova, a uz neke klasične tvitove i rasprave u vezi s porijeklom koji su, čini se, neizbježni kada god se spomene ime Nikole Tesle, neki su korisnici Muska pozvali u Smiljan i rodnu kuću tog genijalca koji je bio ispred svog vremena.

Osim tvita u kojem je izrazio nadu da će se Teslini automobili početkom sljedeće godine pojaviti i u Hrvatskoj, Musk više nije komentirao tu objavu pa će svi ljubitelji te kompanije i potencijalni kupci morati sačekati još neko vrijeme i konkretnije obavijesti o početku prodaje najpoznatijih električnih vozila u našoj zemlji. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će iznositi cijena Teslinih modela te ne treba sumnjati da će se, kada ponovno budu dostupni poticaji za kupovinu e-vozila, dio ljudi odlučiti upravo za Model 3, S ili X.