Početna Hrvatska VOLE GRADELE osvojile Đolu 2022

VOLE GRADELE osvojile Đolu 2022

652
UDIO

Splitska ekipa Vole gradele pobjednik je 27. Memorijalnog turnira na male branke ‘Ivica Džolić – Đola’, oni su pred ispunjenim tribinama igrališta Gimnazije u Kaštel Novom u velikom finalu, zahvaljujući pogotku Vjekoslava Tomića, bili bolji od domaće ekipe UPC Kaštela s 1:0. Splićani su od samog početka turnira slovili kao veliki favoriti ovogodišnjeg Đole, suvereno su do samog finala kročili pobjedničkom stazom, da bi u finalnoj utakmici naletjeli na malo tvrđi orah gdje im se suprotstavila motivirana i borbena ekipa UPC Kaštela, željna potvrde da nisu slučajno u finalu.

Finale:

Vole gradele – UPC Kaštela . . . . . 1:0

(Vjekoslav Tomić)

Za 3. mjesto:

Bare i plaćenici – Jabulani . . . . . . 3:5 pen.

(I. Rabadan, K. Vranješ – F. Perkovič, T. Barišić)

Vole gradele već dugo dolaze na Đolu, to je ekipa koja vođena sigurnom rukom Gorana Sunare već godinama igra u više-manje istom sastavu, Najbolji dosadašnji rezultat bilo im je osvajanje 3. mjesta na zadnjem turniru 2019. godine. Prema Goranovim riječima oni su i ove godine došli s namjerom da osvoje Đolu što im je napokon i uspjelo. Svi njegovi igrači dali su veliki doprinos u osvajanju Đole, ali jedno ime ipak se isticalo, to je njihov vratar Vjekoslav Tomić koji je praktički bio nesavladiv a svojim silovitim i preciznim udarcima s velike udaljenosti bio je konstantna prijetnja za protivničke vratare a s jednim takvim udarcem na samom početku utakmice riješio je i samo finale za što je nagrađen kao najbolji igrač turnira.

Nakon rano primljenog pogotka ekipa UPC Kaštela brzo se vratila u igru, jedni i drugi igrali su dosta otvoreno, napadački, stvoreno je mnogo izglednih prilika, bilo je dosta jakih i preciznih šuteva ali rezultat se, ponajviše zahvaljujući odličnim obranama vratara nije mijenjao. Kako se približavao kraj utakmice napadi domaće ekipe bili su sve opasniji, gol kao da je visio u zraku, međutim obrana splitske ekipe uspjela se obraniti i sasčuvati svoju mrežu čistom.

Pobjednička ekipa Vole gradele igrala je u sastavu: Vjekoslav Tomić, Igor Buljan, Jakov Vranjić, Zvonimir Glavina, Jerko Tomić, Ante Matas, Damir Zebić i Alen Galić. Dugogodišnji voditelj ekipe je Goran Sunara.

U utakmici za 3. mjesto sućuračka ekipa Jabulani bila je bolja od Bare i Plaćenika pobijedivši je nakon boljeg izvođenja penala sa 5:3 (u regularnom dijelu je bilo 2:2) te je tako po prvi put osvojila neku od nagrada na našem turniru na kojem su dosad nastupili barem desetak puta. Jedno četvrtfinale i nekoliko osmina finala bio je njihov najbolji rezultat do sada.

Sve utakmice na turniru sudili su Ante Domazet i Joško Cikojević.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima podijelio je Grgica Benutić, savjetnik gradonačelnika grada Kaštela.

Nagrađeni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nagrade

1.mjesto . . . . . . . . . Vole gradele . . 10.000 kn

2.mjesto . . . . . . . . . UPC Kaštela. . . . 5.000 kn

3.mjesto . . . . . . . . . Jabulani . . . . . . . 2.500 kn

4.mjesto . . . . . . . . . Bare i plaćenici . 1.000 kn

Najbolji igrač . . . . . Vjekoslav Tomić . .500 kn

Najbolji strijelac . . .Mario Orlović . . . .500 kn

Fair play ekipa .. . . Jabulani

Posebnu nagradu od organizatora dobio je Nebojša Omašić – Bare koji je nastupio na svih 27 dosad odigranih turnira ”Ivica Džolić-Đola”. Nagradu mu je u ime organizatora uručio Jurica Škrapić.