Početna Hrvatska Stiže obilna kiša, na moru moguće nevere i pijavice, a do kraja...

Stiže obilna kiša, na moru moguće nevere i pijavice, a do kraja tjedna mogla bi zalepršati i koja pahulja snijega. Pripremite se i na osjetno zahlađenje

170
UDIO
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Nestabilne su prilike, pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, uz slabu kišu. I tijekom idućih sati treba računati na većinom tmurne prilike i slabu kišu, no poslijepodne su izgledna sunčana razdoblja, piše meterorologinja Tea Blažević za N1.

U večernjim satima i tijekom noći jače naoblačenje sa zapada, pri čemu na sjevernom Jadranu lokalno može biti obilnije oborine. Već u ovim trenucima na snazi je upozorenje za riječku regiju putem sustava Meteoalarm.

Tijekom srijede će se oborina intenzivirati i u gorju te drugdje duž Jadrana, može biti obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na moru su lokalno moguće nevere pri čemu ne možemo isključiti niti mogućnost pojave pijavica. Na moru će biti vjetrovito, najprije uz jugo, a navečer će pod Velebitom zapuhati bura. Nepovoljne će biti prilike tijekom srijede i u unutrašnjosti, gdje će se većinom zadržavati oblačno i kišovito.

Četvrtak donosi prolazno smirivanje vremena, no već u noći na petak novo jače naoblačenje sa zapada.

Petak ponovo donosi kišu i pljuskove u veći dio zemlje, pri čemu u najvišem gorju može zalepršati i koja pahulja snijega, što je još izglednije u noći na nedjelju i tijekom nedjelje, prognozira Blažević za N1.

Osjetno će zahladnjeti, osobito u unutrašnjosti. Ipak, i na moru će jaka bura doprinijeti svježijem dojmu.