Početna Nekategorizirano Darivanje slikovnica Domu Miljenko i Dobrila

Darivanje slikovnica Domu Miljenko i Dobrila

989
UDIO

Gradska knjižnica Kaštela uručit će u utorak, 18. ožujka u 11 sati Domu za djecu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću slikovnice prikupljene u akciji pokrenutoj u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, koja je provedena pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.
 
Ovaj volonterski projekt, koji je ove godine po prvi put proveden u Hrvatskoj, i to u okviru nacionalne kampanje ”Čitaj mi!”, za cilj je imao poticanje djece i odraslih na darivanje knjiga ili slikovnica.
 
Akcija GKK je na području Kaštela naišla na veliki odaziv, tako da je u šest knjižničnih odjela – u vremenu od 14. veljače, pa sve do danas – prikupljen veliki broj knjiga i slikovnica, koje su donosili i odrasli i djeca.
 
Osim pojedinaca velikog srca, u akciju se uključio i veliki broj nakladnika, među kojima su bili: Neretva d.d. iz Zagreba, Profil-Mozaik, Nova knjiga Rast, Dušević & Kršovnik i Naklada Bošković, dok je popriličan broj slikovnica darovala i knjižara Skripta iz Kaštel Štafilića. U akciju su se organizirano uključili i brojni razredi iz svih kaštelanskih osnovnih škola, među kojima su bili i 2C i 3B razred iz OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca s učiteljicama Alemkom Carev Rodin i Ljiljanom Sunara. Oni su, donijevši brojne slikovnice u odjel GKK u Sućurcu, sudjelovali i u čitanju iz istih najmlađim članovima GKK, kako bi i njih i njihove roditelje u što većem broju zainteresirali za svakodnevno čitanje.  Poveći broj slikovnica u akciji “Daruj slikovnicu!”prikupila su i djeca iz Dječjeg vrtića Čarobni pianino iz Kaštel Gomilice, pri čemu su te iste slikovnice, kao i ostale prikupljene slikovnice u akciji, uz pomoć odgajateljica i knjižničarki u odjelu GKK u Gomilici i čitali.
 
Velikim brojem prikupljenih slikovnica mogu se pohvaliti i odjeli GKK u Kaštel Starome, Kaštel Lukšiću, Kaštel Kambelovcu i Kaštel Novome, gdje su slikovnice donosili odrasli i djeca, od najmlađe djece iz Dječjeg vrtića Kaštela do najstarije djece iz Srednje škole Braća Radić.
 
– Ovom prilikom upućujemo zahvalu svim sugrađanima, od onih najmlađih do najstarijih, koji su darivanjem slikovnica pokazali kako imaju veliko srce. Sve prikupljene slikovnice i knjige će mo prilikom zajedničkog posjeta Domu Miljenko i Dobrila djeci uručiti u utorak, 18. ožujka u 11 sati, a istom prilikom će biti održan i prigodan program pod naslovom “Kaštelani – i veliki i mali – knjige daruju s velikim osmijehom i velikim srcem”. – rečeno je u Gradskoj knjižnici Kaštela.
 
IZVOR:kastela.hr