Početna Nekategorizirano Nepopravljivi preljubnici

Nepopravljivi preljubnici

828
UDIO

Postoje očiti znakovi nevjere poput mrlja od ruža na košulji ili majici, učestali kasnonoćni poslovni sastanci, miris ženskog parfema… No, postoje i manje uočljivi znakovi koji su zajednički svim nevjernim muževima.
 
Tajnovit je
 
Osobito kada razgovara telefonom. Počinje ignorirati pozive, mijenja često PIN i odjednom učestalo zaboravlja mobitel u automobilu ili na poslu. Vi ste sumnjičavi i to s pravom. Nemojte ignorirati svoj instinkt i suočite se s problemom. 
 
Grub je prema majci
 
‘Čuvajte se muškarca koji je ljut na svoju majku’, upozorava doktorica Carole Lieberman, autorica knjige Bad Boys: Why We Love Them, How to Live with Them and When to Leave Them. Ako primijetite da laže majci i da je neljubazan riječ je o poremećenom odnosu. Muškarci koji ne poštuju vlastitu majku teško da će poštovati bilo koju drugu ženu. Laže li majci, s jednakom lakoćom će lagati i vama. 
 
Nesiguran je
 
Bilo da je riječ o njegovom izgledu (počeo je gubiti kosu) ili o njegovoj karijeri (izgubio je posao), vrlo je izvjesno da će povratak samopouzdanja potražiti u ljubavnoj aferi. Nevjera će učiniti da se opet osjeća kao sposoban muškarac. ‘Stoga, imate li pored sebe nesigurnog partnera ne nabijajte mu na nos vlastita ili postignuća drugih muškaraca. Radije ga potaknite da se usredotoči na svoje ciljeve’, savjetuje doktorica Carole Lieberman. 
 
Zaboravan je
 
Je li prije bio rastresen? ‘Preljubnici su skloni tome da počnu zaboravljati stvari koje prije nikada nisu’ tvrdi savjetnica na portalu Examiner.com, Deborrah Cooper. Kako ne bi pomiješao stvari i sitnice koje su bitne vama i njegovoj ljubavnici, sigurnije mu je da neke stvari naprosto zaboravi. Stoga obratite pažnju ukoliko je zaboravio što najviše volite jesti ili čak vaš rođendan i usredotočite se na ostale znakove nevjere. 
 
Narcisoidan je
 
‘Muškarci koji su nezreli i sebični te se ponašaju poput razmažene djece su nepopravljivi preljubnici’, kaže psihologica Ramani Durvasula s California State University. Takvim muškarcima nedostaje empatije, a na žene gledaju kao na objekte. Osim toga, oni smatraju da imaju pravo raditi što god žele. Najbolji savjet za žene koje su s takvim muškarcima u vezi je prekid. Ne možete ih promijeniti jer oni to ne žele. 
 
Nema više nježnosti
 
Muškarci koji varaju svoje partnerice prestaju ih držati za ruku kada izađu, poljubiti u obraz ili pomaziti. Istovremeno i dalje imaju seksualne odnose sa svojom partnericom. To nije ništa neuobičajeno jer seks može biti samo fizički čin dok je intimnost i prisnost puno teže odglumiti. ‘Postoje muškarci koji inače imaju problema s intimnošću, ali ako vaš nije bio takav prije, a pritom mu se nikakav izvanredan stres u životu nije dogodio, to je znak da je u njegov život ušla druga žena’, pojašnjava terapeutica Nancy B. Irwin. 
 
Sklon je porocima
 
Bilo da je riječ o alkoholu, drogi ili kockanju, on je osoba koja ima problem sa samodisciplinom. ‘A tu je i sljedeća činjenica – partijaneri po svojoj definiciji stalno izlaze, a kada se opuste lako je pokupiti cure’, tvrdi Tina B. Tessina, autorica knjige Money, Sex and Kids: Stop Fighting about the Three Things That Can Ruin Your Marriage. Radije se pobrinite za sebe i prestanite se pretvarati da je on vaš princ na bijelom konju. 
 
Šarmantan je
 
I ne samo vašoj majci. Ako ljudi često primijete: ‘Toliko je šarmantan da bi svakoga oborio s nogu!’ možda upravo to i radi. Većina nas odrasta tako da nalazi načine kako zaobići pravila, smiješeći se mamici kako ona ne bi bila ljuta jer razbacujemo svoje igračke. Većina nas to preraste, ali ne svi. ‘Radi nevjerojatne stvari koje bi mogle uništiti njegovu karijeru, a onda se nastoji izvući na šarm?’, primjećuje doktorica Tessina. Njezin savjet: ‘Neka uvijek bude svjestan da ćete ga napustiti ako ne bude ispunjavao ono što se od njega očekuje. Pozitivno reagirajte kada vam pruža ono što žeite, a ne reagirajte ni na koji način kada to ne dobijete.” 
 
Moćan je
 
Istraživanja su pokazala kako su muškarci koji imaju moć skloniji nevjeri. ‘Moć je snažan afrodizijak i muškarcima daje osjećaj da su nepobjedivi’, pojašnjava Andee Harris, osnivač BedroomChemist.com. U prilog ovoj tvrdnji idu i brojni slavni glumci, pjevači ili političari za koje je javnost doznala da su preljubnici. 
 
Kritizira
 
‘Partner koji vara sklon je manipulirati partnericom preispitujući njezina uvjerenja i prava’, kaže psihoterapeutica Fran Walfis. Ima li boljeg načina da se sačuva od vaših sumnjičavih pitanja nego da vašu pažnju preusmjeri na vas i preispitavanje vlastitih postupaka? Cjepidlačenje je osobito sumnjivo ako on nikada prije nije dovodio u pitanje vašu kilažu, održavanje kuće ili uspjeh na poslu. 
 
IZVOR: S.P./womansday.com