Početna Nekategorizirano Akcija »Vlak je uvijek brži« na željezničko-cestovnom prijelazu u kolodvoru Kaštel Sućurac

Akcija »Vlak je uvijek brži« na željezničko-cestovnom prijelazu u kolodvoru Kaštel Sućurac

490
UDIO
 
HŽ Infrastruktura nastavlja provoditi akciju »Vlak je uvijek brži«, čija je svrha sve sudionike u prometu upozoriti na opasnosti koje vrebaju pri neopreznom prelaženju preko željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP).
 
Stoga vas pozivamo da nam se pridružite
28. ožujka 2014. od 9.45 do 10.45 sati
na kolodvorskome željezničko-cestovnome prijelazu u Kaštel Sućurcu
(prijelaz se nalazi na križanju željezničke pruge i Putaljskog puta)
gdje će predstavnici HŽ Infrastrukture, zamjenik gradonačelnika Grada Kaštela Zoran Bonacin i policijski službenici sudionike u prometu upozoravati na opasnosti koje prijete pri neopreznom prelaženju preko pruge. 
 
Godine 2013. na željezničko-cestovnim prijelazima u Hrvatskoj dogodilo se 29 nesreća, u kojima je smrtno stradalo 11 osoba, a 12 ih je teže ozlijeđeno. U tome razdoblju zabilježeno je 518 slučaja nasilnog prelaženja i lomljenja polubranika/branika. 
U prva dva mjeseca 2014. u Hrvatskoj su zabilježene četiri nesreće na ŽCP-ovima u kojima su smrtno stradale tri osobe.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 19 željezničko-cestovnih prijelaza. U 2013. na njima se dogodila jedna nesreća, u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene. Tijekom 2013. na području Županije zabilježeno je pet slučajeva lomova polubranika/branika. 
Na kolodvorskome željezničko-cestovnom prijelazu u Kaštel Sućurcu od 2010. do danas nije bilo nesreća, ali je zabilježeno 13 slučaja lomova polubranika. 
Pozivamo vas da nam se pridružite na akciji, da putem svojih medija obavijestite javnost o tome događanju te da na taj način doprinesete povećanju discipline sudionika u cestovnome prometu kako bi se maksimalno smanjile tragične posljedice, o kojima svjedoče i gore navedene statistike.
 
S poštovanjem,
 
voditeljica Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture
Martina Elizabeta Lovrić