Početna Nekategorizirano Miljanu Brkiću poništena diploma

Miljanu Brkiću poništena diploma

514
UDIO

U NARODNIM NOVINAMA objavljeno je da je poništena diploma glavnog tajnika HDZ-a i bivšeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića. 
 
Poništenje diplome objavila je Visoka policijska škola.
 
Podsjetimo, Index je prvi pisao još u studenom 2012. godine da su na Policijskoj akademiji – Visokoj policijskoj školi suspendirana dva viša predavača i to zbog sumnje da su omogućili plagijate više diplomskih radova među kojima je najzvučnije ime ono Milijana Brkića koji je u vrijeme ministra Tomislava Karamarka obnašao dužnost zamjenik ravnatelja policije zadužen za krim-policiju, specijalnu policiju i Centar za forenzička pitanja. 
 
“Svašta doznam o sebi u medijima”, bio je komentar Brkića koji nam je uz smijeh tada komentirao navode da je plagirao diplomski rad.
 
Samo nekoliko dana kasnije Brkić se povukao iz Sabora. Službeno priopćenje HDZ-a tada je bilo kako se Brkić povlači jer ne može biti u isto vrijeme glavni tajnik stranke i zastupnik u Saboru te šef izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore
 
Uz diplomu Milijana Brkića, poništeno je njih još 10. Radi se o diplomama Gorana Bočine, Zorana Đakovca, Krunoslava Kokića, Egona Lulića, Roberta Ljutića, Marka Matića, Maria Norca-Keve, Stipe Poljaka, Karmele Prše i Nikole Vukasa.
 
IZVOR: INDEX.HR