Početna Nekategorizirano Humanitarna akcija Udruge Sv. Jeronim

Humanitarna akcija Udruge Sv. Jeronim

760
UDIO

” I NJIMA JE USKRS”
 
Povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, Udruga Sv. Jeronim odlučila se za pokretanje humanitarne akcije pod nazivom “I njima je Uskrs” kojom se želi pomoći korisnicima Prihvatilišta za beskućnike. Velika humanitarna akcija provesti će se uoči uskršnjih blagdana po svim osnovnim školama, gradskim i privatnim vrtićima.
 
Udruga Sv. Jeronim želi skrenuti pozornost građana da se prilikom kupovine sjete i onih kojima je pomoć najpotrebnija i to kupnjom jednog prehrambenom ili higijenskog proizvoda. Neophodni proizvodi su: prašak za robu, toaletni papir, pasta za zube, sredstva za održavanje čistoće sanitarnih čvorova, vreće za smeće, šećer, ulje, sol, čajevi, kava, sok, mlijeko, margarin, tjestenina, itd.
 
Slijedom pokretanja velike akcije, u petak, 04. travnja, 2014. g. u zgradi Gradske uprave održala se i konferencija za tisak na kojoj su prisustvovali predstavnici kaštelanskih škola i vrtića i Udruge Sv. Jeronim, te pročelnica društvenih djelatnosti Sandra Zokić.
 
– Iako je Grad Kaštela u svom proračunu osigurao određena sredstva za rad prihvatilišta, pojavile su se potrebe za pomoć beskućnicima. Svi smo u vrijeme prije blagdana osjetljivi na darivanje, a ova akcija upravo je poticaj da se što veći broj građana odazove i pomogne ljudima koji su trenutno u toj ustanovi. Udruga i ljudi koji rade s beskućnicima obavljaju sjajan posao, na sve moguće načine beskućnicima nastoje vratiti dostojanstvo- kazala je pročelnica te zahvalila svim ravnateljima škola i vrtića koji su došli podržati akciju.
 
U ime udruge, Srećko Radan naveo je kako akcija službeno započinje u ponedjeljak 7.travnja i trajati će do 11.travnja. Akcija je zamišljena na način da svako dijete u školu ili vrtić donese po jedan simbolični proizvod, bilo da se radi o prehrambenom ili pak higijenskom. S obzirom da nam se broj beskućnika stalno povećava, potrebe za pomoći biti će još veće.
 
Isto tako, i svi građani koji žele sudjelovati u akciji proizvode mogu donijeti u najbližu školu ili vrtić u njihovom mjestu a volonteri i beskućnici u petak, 11.travnja obići će sve škole i vrtiće i sakupiti donirane proizvode, od kojih će se dio donirati i socijalno ugroženim obiteljima.
 
IZVOR:kastela.hr