Početna Nekategorizirano Šutim, samo šutim moji dječaci

Šutim, samo šutim moji dječaci

383
UDIO

Poznata je šutnja predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u Saboru. Predsjednik najjače opozicijske stranke nije sklon tome da se javi za riječ i da vladajućima u Saboru kaže što ih spada. 
“Žrtvovao sam dio aktivnosti u Saboru ne bi li osovio ponovno na noge stranku”, rekao je Karamarko koji je bio gost Javne stvari, emisije na HRT-u, i tako otkrio što je zapravo radio kad nije činio ono što je dužnost svakog političara – govoriti. 
 
Na stranu sad koliko je uspio svoju stranku “osoviti na noge”, ali oko referenduma o dvojezičnosti u Vukovaru rekao je da do toga “nije trebalo niti doći”. Ipak, na izravno pitanje je li HDZ za referendum ili protiv, rezervirani Karamarko nije htio izravno odgovoriti, barem ne dok Ustavni sud ne odluči o tome hoće li referenduma biti. 
 
Velike državne investicije nisu moguće u ovom trenutku. Vlada je u bezizlaznoj situaciji gdje rezati. Trebaju nove mjere koje će potaknuti rast, istaknuo je Karamarko u razgovoru s novinarom Goranom Rotimom. 
 
Ponovno je pozvao Vladu da raspiše izbore. Vladajući ne žele slušati opoziciju. Ne žele raspisati prijevremene izbore. Onda neka raspišu parlamentarne izbore zajedno s predsjedničkim izborima početkom iduće godine. Skratili bi muku ovom narodu i gospodarstvu, rekao je. 
 
Karamarko se složio s konstatacijom da je ekonomska ugroza zemlje je sada jednaka je egzistencijalnoj početkom 1990-ih. 
 
Karamarko je prema anketama, najnepopularniji političar. Premijer Zoran Milanović mu predbacuje da je HDZ pretvorio u zatucanu stranku. Što Karamarko zapravo nudi? 
 
Predsjednik HDZ-a izjavio je također da danas nije bio na glasovanju o referendumu o ćirilici u Hrvatskom saboru jer je bio na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu u Pakoštanima, što smatra važnijim. 
 
IZVOR: NET.HR