Početna Nekategorizirano Održana godišnja skupština Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja

Održana godišnja skupština Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja

419
UDIO

U Gradskoj vijećnici, 24. travnja, 2014. g. održala se redovna godišnja izborna skupština Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Grada Kaštela i kaštelanske zagore.

Godišnja skupština je započela himnom i molitvom za duše poginulih branitelja koju je predvodio don Mate Čulić, a nakon minute šutnje iz počasti prema poginulim hrvatskim vitezovima predsjednik Udruge Zvonimir Đolić pozdravio je i zahvalio svim nazočnima što su se odazvali pozivu.

Uz zamjenika gradonačelnika Grada Kaštela Zorana Bonacina, predsjednika Koordinacije udruge roditelja Županije Splitsko-dalmatinske Milana Rimca, tajnika koordinacije udruga Vladimira Lasića, skupštini su nazočili i predstavnici Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Splita, Trogira, Imotskog , predstavnici udruge županije Šibensko – kninske, i predstavnici Udruge veterana 141. brigade i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata.
 
Godišnje izvješće o radu podnio je predsjednik Udruge Zvonimir Đolić iskazivajući i problematiku sa kojom su bili suočeni od samog početka zasnivanja Udruge odnoseći se na nedostatak prostora za obavljanja djelatnosti i osobe za administraciju, manjak financijskih sredstava, a slijedom toga spomenula se i raspodjela financijskih sredstava među dvjema udrugama, navodno većim sredstvima koje prima jedna naspram druge bez obzira na broj članova i aktivnostima u koje su uključenje.

Zamjenik gradonačelnika Zoran Bonacin je nakon izlaganja Zvonimira Đolića pozvao prisutne da razmotre cjelokupnu situaciju još jednom i promisle o ponovnom udruživanju dviju udruga u jednu zbog obostrane koristi, da se uspostavi koordinacija svih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i da se time izostave potencijalne komplikacije. Zamjenik je također spomenuo i se dostavi izvještaj na uvid jer je potrebno da se nastala situacija riješi i da se utvrdi jeli u raspodjeli sredstava postoji nešto sporno, pošto nema razloga da se bilo tko ili bilo što diskriminira – istaknuo je zamjenik napominjući da će se prema ovakvim Udrugama uvijek iskazivati određeni senzibilitet.
 
Sudionici skupštine, predstavnici ostalih Udruga su također iznosili svoja mišljenja, iskustva i prijedloge za moguće poboljšanje situacije, i svi su bili složni u tome da se dvije Udruge trebaju ponovo udružiti jer je to jedino i pravo rješenje za dobrobit svih roditelja, udovica i ostalih članova Udruge poginulih branitelja koji su svoje živote izgubili braneći svoju domovinu.
IZVOR:kastela.hr