Početna Nekategorizirano Milanović smjenio Linića

Milanović smjenio Linića

520
UDIO

Ne vidim više mogućnost za nastavak suradnje s ministrom Linićem, rekao je premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare, te je dodao kako je za novog ministra financija predložio Borisa Lalovca, dosadašnjeg Linićevog zamjenika.
– Predstečajne nagodbe su diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne bez ikakve sumnje. Država se ne može oštećivati i tu se ne može govoriti o očuvanju radnih mjesta. Moj posao je da se uvjerim u to da institucije, kojima sam na čelu, svoj posao rade na čist i transparentan način. Greška se može dogoditi, ali onda se moraju utvrditi odgovorni za to – istaknuo je premijer. Dodao je i kako ministar financija nije vidio problem u tome da njegov pomoćnik u vrijeme svog mandata uzme kredit HBOR-a.
 
– Čekao sam odgovor, a do toga nije došlo. Tražio sam od ministra da ga smijeni i na kraju sam to morao učiniti ja – rekao je premijer. 
– Ministar je nastavio do danas govoriti o svom bivšem pomoćniku kao o žrtvi. Povjerenstvo o sukobu interesa se očitovalo o tom slučaju. To je politička odluka. Na kraju i način na koji je ministar odgovorio, da je odgovor objavio na internetu prije nego što sam dobio taj dopis. Samo obrazloženje me ne zadovoljava – zaključio je.
 
Milanović je istaknuo kako mu je ozbiljno narušeno povjerenje u Linića, te kaže da nije bio zadovoljan Linićevim odgovorom koji je dobio. O sastanku s Linićem u utorak ujutro nije želio govoriti. 
– Trebalo je dva tjedna da pomoćnik ministra financija ode. Takvim ljudima ne dajem podršku. Moji kriteriji su svima u Vladi jasni – ističe Milanović.
 
IZVOR: 24sata.hr