Početna Nekategorizirano Juniori Marine Kaštela okićeni broncom

Juniori Marine Kaštela okićeni broncom

601
UDIO

Juniorska veslačka reprezentacija se kući vratila sa Europskog prvenstva održanog 24. i 25. 05.2014. u Belgiji na jezeru Hazewinkel, nedaleko od Brusela. Hrvatsku su predstavljale četiri djevojke i pet momaka od čega su i dva veslača iz Kaštela. Stručno vodstvo su sačinjavali trenerica Steiner (VK Iktus Osijek), trener Mikšić (KAVK Mladost Zagreb) i Berecka (HVK Marina Kaštela). Na natijecanju na kojem je sudjelovalo 450 sudionika naši momci u četvercu bez kormilara (Josip Banović, Filip Pedić, Toni Čavka, Bernard Samardžić) pod vodstvom trenera Berecke okrunili su se brončanom medaljom.
U eliminacijskoj trci su prvim mjestom osigurali direktan ulazak u finale, a samim time i jednu trku manje do finala. U finalu malo nestabilniji start (vjerojatno zbog male nervoze) i onda prema kraju trke sve bolje i bolje veslanje i pokušaj da se što više približe vodećim Rumunjima i Talijanima doveo ih je do pobjedničkog postolja. Osim našeg četverca treba spomenuti dobar nastup u samcu (Šain /HAVK Mladost) 6. mjesto u finalu i dvojac bez kormilara, cura koje su bile prve u finalu B, te dvojac na pariće cura koji je u finalu C bio drugi.
Zbog kratkog vremena poslije trke do polaska na aerodrom za let kući, nismo imali mogučnost proslaviti rezultat, popričati o trci, što smo kratko obavili u avionu, a nastavak, puno kvalitetniji, slijedi u Kaštelima u klubu za koji dan.