Početna Split Revizija ugovora splitskog Škvera

Revizija ugovora splitskog Škvera

733
UDIO

split

SPLIT – Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavljuje reviziju ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije Split, koji je sa samoborskim DIV-om potpisan u veljači 2013. godine. “Analiziramo sve, događanja u Brodosplitu i ispred nas je vrijeme revizije ugovora”, rekao je Vrdoljak odgovarajući na novinarsko pitanje o stanju u Brodosplitu.

Vrdoljak je kazao kako je danas bila i sjednica Nadzornog odbora Brodosplita. Ministarstvo u tom tijelu predstavlja Tomislav Pokaz koji je, nakon sjednice Nadzornog odbora, novinarima izjavio kako će revizija ugovora uslijediti nakon promjene programa restrukturiranja.

Nema straha za Brodosplit, poručio je prije nekoliko dana vlasnik brodogradilišta Tomislav Debeljak. Tvrdi da je od njegova dolaska tvrtka 20-ak milijuna kuna u plusu. Iako su navozi prazni, Debeljak kaže da samo zločesti ljudi mogu govoriti kako brodogradilište nema posla jer je ‘knjiga narudžbi dupkom puna do veljače 2017. , a radi se i prekovremeno’. Kazao je i kako trenutačno dogovaraju jedan veliki projekt.

S ovakvim tvrdnjama ne slaže se sindikalni čelnik Vedran Dragičević, koji smatra kako je ‘minuta do 12’ da se spasi škver i ugovori gradnja novih brodova. Je li situacija bolja ili lošija, trebalo bi presuditi Ministarstvo gospodarstva. No nisu htjeli pred kameru dok se ne održi sjednica Nadzornog odbora potkraj ovoga tjedna. Nisu željeli komentirati ni je li Ministarstvo zadovoljno na koji način Brodosplit troši državni novac iz petogodišnjeg plana restrukturiranja. Riječ je o ukupno milijardu i pol kuna.

IZVOR: seebiz.eu