Početna Nekategorizirano Veseli edukativni književni susreti sa Željkom Horvat-Vukelja

Veseli edukativni književni susreti sa Željkom Horvat-Vukelja

433
UDIO
 
U utorak, 13. svibnja Gradska knjižnica Kaštela organizira pet kaštelanskih književnih susreta s poznatom dječjom književnicom Željkom Horvat-Vukelja.
 
Željka Horvat-Vukelja je zanimljiva i neobična autorica dječjih knjiga i slikovnica, dugogodišnja urednica dječjeg časopisa Modra lasta, a u utorak, 13. svibnja, će se s njenom prepunom torbom dobrih i neobičnih priča, susresti pet razreda kaštelanskih osnovnih škola.
 
Prvi književni susret održat će se u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu s početkom u 9.30 sati (učenici 1. razreda OŠ kneza Mislava s učiteljicom Mirjanom Draženović Sokol), dok će drugi susret biti održan u 10.30 (učenici 2.B razreda OŠ kneza Mislava s učiteljicom Davorkom Strize).
 
Treći susret s autoricom održat će se u odjelu GKK u Kaštel Gomilici s početkom u 11.45 sati (učenici 1. razreda OŠ kneza Trpimira s učiteljicom Ines Tadin).
 
Četvrti i peti književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja održat će se u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome, s početkom u 14.00 sati (učenici 1.A razreda OŠ prof. F. Lukasa iz Kaštel Starog s učiteljicom Antonijom Lovrić i knjižničarkom Anom Kalebić), te u15.45 sati (2.C razred OŠ Bijaći iz Kaštel Novog s učiteljicom Ivanom Peran i knjižničarkom Marinom Kelava).
 
Željka Horvat-Vukelja već više od dvadeset godina održava književne susrete, predavanja i kreativne radionice u knjižnicama i školama diljem Hrvatske, a  specijalnost su joj pričokazi – kombinacija priče i kratkog igrokaza u kojem, uz autoricu, sudjeluju i gledatelji. Kratke, zanimljive priče su priče o životu, a u njima kroz sudbinu čarapa, Željkinih lutkica i ostalih predmeta, djeca doživljavaju život, te se na taj način rješavaju njihovi svakodnevni problemi hrabrosti, neurednosti ili razmaženosti.